zencefil

  1. Papatya

    Zencefilli Bisküvi Tarifi, Zencefilli Kurabiye Tarifi

    Malzemelerimiz 1 yumurta 125. gr. tereyağ 3/4 (1 bardakta 2 parmak eksik) pudra şekeri 2 yemek kaşığı pekmez yaklaşık 2 buçuk su bardağı un 2 silme çay kaşığı karbonat 1 silme tatlı kaşığı zencefil ve tarçın tozu bisküvi kalıpları Nasıl yapılır? Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema...
  2. dderya

    Zencefil Nelerde Kullanılır-zencefilli Yemek Tarifleri

    Kokusu tarçını andıran zencefil bitkisi %80 su, % 2 protein, % 1 yağ, %12 nişasta, kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitaminlerini içerir. Asya, Arap ve Hint mutfaklarında sıkça yemekleri lezzetlendirmek amacıyla kullanılan bitki güzel lezzeti ve hoş kokusunun yanı sıra, mide ağrısına...
Top