1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

1 Günde Hazırlanan Turşu Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 16 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1 Günde Hazırlanan Turşu Tarifi


    Hiç bir günde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır.

    [​IMG]

    Kaynatma Turşu Tarifi

    Malzemeler:

    su
    tuz
    şeker
    sarımsak
    havuç
    salatalık
    sivri biber
    lahana
    üzüm sirkesi


    Hazırlanışı:

    Önce turşunun suyunu hazırlıyoruz. Bunun için 3 ölçü suya 1 ölçü üzüm sirkesi koyun buna 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin

    Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.

    Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine göre küçük küçük doğrayıp sırayla kaynatın. benim listeme göre önce havuç, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor.

    Sebzelerin rengi dönene kadar kaynatın.

    Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde süzdürün.

    Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dökün.

    Aralarına 2-3 diş sarmısağı bölüp koyduğunuz sebzeleri de üstüne koyun. su üzerini kapasın. yetmezse yeni su yapın.

    Ağzını kapatıp buzdolabında bir gün bekletin.
     

Sayfayı Paylaş