1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

10 Dakikada Salatalık Turşusu Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 5 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.602
    Beğenileri:
    5.908
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    3.656 ÇTL
    Malzemeler:
    • 2 adet orta boy salatalık,
    • 5-6 dal dereotu,
    • 1/2 çay bardağı sirke,
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
    • 1 çay kaşığı kişniş tohumu,
    • 2-3 diş sarımsak (dilimlenmiş),
    • tuz, karabiber.

    Hazırlanışı:

    Salatalıkların kabuklarını soyun, ince ince dilimleyin.
    Bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, salatalıkları sadece 2 dakika soteleyin. Tavadan alın, soğumaya bırakın.
    Bir cam kasede bütün malzemeyi karıştırın, salatalıkları içine ekleyin. İyice karıştırın. Streç filmle ağzını sıkıca kapatın. Tüketene kadar kadar buzdolabında bekletin.

    Dikkat edelim!

    Kişniş güzel bir aroma veriyor. Ama tadına yabancıysanız önce bir kısmında deneyin, sonra ekleyin.
    Sirke ve tuz miktarını damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltın.
    Hazırladıktan 1-2 saat sonra tüketebilirsiniz, ama bir gün beklerse çok daha lezzetli oluyor.


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş