1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

2011 Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve Suskun tarafından 17 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla balıkların genel üreme dönemi göz önüne alındığı, su ürünlerindeki av yasağı 15 -04-2011de başladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Su Ürünleri Hali Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, denizlerde ve iç sularda uygulanacak olan su ürünleri av yasağı 31 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek.

    Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkçılığı yöntemiyle üretilen çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen kalkan, uskumru, barbunya, lahoz, orfoz gibi balıklar taze olarak bulunabilecek. Bu balıkların yanı sıra av sezonu içinde avlanıp, dondurulan bazı balıkları da balıkçı tezgahlarında bir süre görmek mümkün olacak.

    Av yasağı döneminde balık alacak vatandaşların ise tezgahta taze olarak hamsi, uskumru bulunuyorsa satın almamaları gerekiyor. Donmuş ürün olan bu balıkların çözdürülerek taze balıkmış gibi satılırken, donmuş ürünlerin muhakkak tüketim aşamasında çözdürülmesi gerekiyor.

    Bu arada su ürünleri avcılığının serbest olduğu 2010-2011 av sezonunda Su Ürünleri Haline toplam 35 bin 750 ton ürün gelirken, bu miktarın yaklaşık 3 bin 500 tonunu kültür balıkçılığı ürünü, 1650 tonunu ithal edilen su ürünleri, 17 bin 641 tonunu hamsi, 2 bin 196 tonunu mezgit, 1855 tonunu istavrit, 1840 tonunu palamut, 1533 tonunu tekir ve 1500 tonunu sardalye oluşturdu.
     

Sayfayı Paylaş