1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Word 6. Sınıf Çalışma Testleri - Deneme Testi

Konusu 'Yazılı Soruları / Testler' forumundadır ve YoRuMSuZ tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.430
    Beğenileri:
    7.357
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.819 ÇTL
    6. sınıflar için çalışma soruları deneme testi

    1. Alt küme sayısı 64 olan bir kümenin eleman sayısı kaçtır?
    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 7

    2. A="a,b, c, d,e, f , veB="a, c, d, f, g,h,k, kümeleri veriliyor. Buna göre A \ B kümesi kaç elemanlıdır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    3. Bir sınıfta 27 öğrenci vardır. Öğrencilerden her biri İngilizce veya Almanca dillerinden en az birini bilmektedir. İngilizce bilen 19, Almanca bilen 17 öğrenci olduğuna göre, her iki dili bilen kaç öğrenci vardır?
    A) 2
    B) 8
    C) 9
    D) 10

    [​IMG]4. Sağda verilen şemaya göre taralı bölgeyi aşağıdaki ifadelerden hangisi gösterir?
    A) ]A,Cg+B
    B) ]B+Cg,A
    C) ]A+Bg,C
    D) ]A,Bg+C

    5. 17 ile 57 arasında kaç tane doğal sayı vardır?
    A) 39
    B) 40
    C) 41
    D) 42

    6. Çözümlenmiş biçimi 3#104+5#102+2#101 olan sayı kaçtır?
    A) 35 020
    B) 30 520
    C) 30 502
    D) 35 002

    7. “Yirmi milyon doksan iki bin dokuz” sayısının rakamla yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 20 092 009
    B) 20 920 009
    C) 200 920 900
    D) 20 929 000

    8. "9,7,0,5, kümesinin elemanlarıyla yazılabilen rakamları farklı dört basamaklı sayılardan en büyüğü ile en küçüğü arasındaki fark kaçtır?
    A) 3960
    B) 4041
    C) 4671
    D) 4764

    9. Yandaki işlemde a, b, c, d birer rakamdır. Buna göre, a+b+c+d kaçtır?[​IMG]
    A) 12
    B) 13
    C) 19
    D) 20

    10. 23 + 52 = ? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 12
    B) 16
    C) 24
    D) 33

    11. Dört basamaklı 587a sayısı 9 ile bölünebildiğine göre, a’nın değeri kaçtır?
    A) 0
    B) 5
    C) 7
    D) 9

    12. 34a21 sayısı 3 ile bölünebildiğine göre, “a” yerine yazılabilecek rakamların toplamı kaçtır?
    A) 5
    B) 7
    C) 10
    D) 15

    13. 1, 2, 6, 7, 9, 11, 13 sayılarından kaç tanesi asal sayıdır?
    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6

    14. 120 sayısının kaç tane asal çarpanı vardır?
    A) 6
    B) 5
    C) 4
    D) 3

    15. 12, 30, 48 sayılarının e.k.o.k’u kaçtır?
    A) 12
    B) 48
    C) 120
    D) 240

    16. 18 kg mercimek, 24 kg bulgur ve 42 kg fasulye ayrı ayrı eşit büyüklükteki torbalara konulmak isteniyor. En az kaç torba gerekir?
    A) 6
    B) 12
    C) 14
    D) 21

    17. Şekilde A, B, C noktaları d doğrusu üzerindedir. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
    A) 5BC ,5BA = d
    B) 5BD +d = AC
    C) 6BC +5AC = 5AB?
    D) 6BD + d =!D+

    [​IMG]18. Şekildeki k doğrusu üzerinde D, E, F ve G noktaları verilmiştir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) 5DE?+5EF?=!E+
    B)6ED +5DF?= 5DF?
    C) 5EF?,5FG?=5EG?
    D) 5DE?,5EG?=5DG?

    19. [​IMG] Şekle göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) k+ l = 5AB?
    B) k +m =!A+
    C) l +m=!B+
    D) k+l+m= z

    20. Doğrusal olmayan üç noktadan geçen kaç farklı doğru çizilebilir?
    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 6

    CEVAP ANAHTARI
    1. C 2. B 3. C 4. A 5. A 6. B 7. A 8. C 9. D 10. D 11. C 12. D 13. B 14. D 15. D 16. C 17. A 18. B 19. A 20. B
     
    Son düzenleme: 15 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş