1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

80′li yıllardaki deneme sınavları

Konusu 'Serbest Kürsü' forumundadır ve Nuray tarafından 7 Eylül 2007 başlatılmıştır.

  1. Nuray

    Nuray Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    180
    Banka:
    0 ÇTL
    Hemen kağıdı kalemi elinize alın. süre sınırlaması yok, soruları
    dikkatli okuyun. kopya çekmek yasak değil, ama ayıp.

    testiniz bitince cevaplarınızı kontrol edin ve doğru cevap sayınıza
    göre yorumları okuyun.

    haydi herkese bol zihin açıklığı.
    kolaylar gelsin.



    1) 80′lerin ünlü “küçük” şarkıcıları kimlerdi?
    a) küçük ibo, küçük onur
    b) küçük ceylan, küçük emrah
    c) küçük prens, küçük kurbağa
    d) küçük 100bin, büyük 200bin
    e) minik serçe

    2) michael jackson 80′lerde ne renkti?
    a) yavruağzı
    b) gri
    c) siyah
    d) beyazötesi
    e) beyaz

    3) şu sıralar marmaris’te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü
    ressamımız 80′lerde ne iş yapıyordu?
    a) overlokçuluk
    b) kabzımallık
    c) reis-i cumhur’luk
    d) yaylalar yaylalar
    e) hepbiri

    4) itt şahap lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?
    a) eflatun
    b) siyah
    c) kırmızı
    d) prusya mavisi
    e) rengarenk

    5) adile naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye
    seslenirdi?
    a) kuzucuklarım
    b) yurttaşlar
    c) efendiler
    d) değerli gençler
    e) dostlar, romalılar

    6) cenk koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne
    derdi?
    a) iyi olan kazansın
    b) bildiniz soruyu, aldınız boruyu
    c) alooo! ne koyiyim?
    d) kutunuzu açıyorum
    e) çekinizi mi veriyim, devam mı edeceksiniz?

    7) pazar sabahları yayınlanan ünlü japon çizgi filminde robotlardaki
    kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?
    a) gelin canlar bir olalım!
    b) ekibi yeniden topluyoruz
    c) susma sustukça sıra sana gelecek!
    d) voltron voltron voltron
    e) seni seçtim pikaçu

    8) yakari’deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?
    a) watasiva kendiii
    b) yakarikuuuu, hakarikuuu!
    c) yaba daba duuu!
    d) tey tey tey!
    e) gag gag gag!

    9) “watasiva kendiii” sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?
    a) tom ve jerry
    b) okayi yamaşita kumbaba
    c) şeker kız kendi
    d) yakari
    e) pokemonlar

    10) 80′lerde istanbul’un telefon kodu neydi?
    a) 1
    b) 333
    c) 1453
    d) 212
    e) 216

    11) 80′lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası
    hangisiydi?
    a) fanta
    b) elvan
    c) sprite
    d) kazuz
    e) coca-cola

    12) bmx nedir?
    a) 80′lerin ünlü pop grubu
    b) 80′lerin ünlü kamyon markası
    c) 80′lerin ünlü bisiklet markası
    d) 80′lerin ünlü araba markası
    e) yanlış yazmışsınız, doğrusu bmw olcak.

    13) pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne
    ifade ediyor?
    a) bir zamanların en popüler bisikleti
    b) 80′lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
    c) tüm zamanların en büyük süperstarı
    d) bir tür japon halk sazı
    e) yalancı pezevengin teki

    14) misket oyunlarının en popülerlerinden olan “kuyu” da kaç kuyu
    vardır?
    a) 1
    b) 15
    c) 5
    d) 13
    e) kuyu da ne be?

    15) 80′lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar
    hangisiydi?
    a) cosmopolitan, cosmogirl, heygirl vs.
    b) pokemon, pikaçu vs.
    c) zagor, teksas, tommiks ve mandrake vs.
    d) akbaba, marko paşa vs.
    e) mecmua ne demek be?

    16) mekap ve esem nedir?
    a) 80′lerin çocuk oyunlarından biri
    b) 80′lerin en ünlü filmi
    c) 80′lerin en komik ikilisi
    d) 80′lerin popüler spor ayakkabıları
    e) nedir?

    17) “önce alışveriş, sonra………”
    noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) seviş
    b) fiş
    c) tepiş
    d) yemiş
    e) kemal derwish

    18) 80′lerde almanya’dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne
    getirirlerdi?
    a) alaman çikolatası
    b) alaman birası
    c) alaman rakısı
    d) alaman karısı
    e) alaman da ne?

    19) bir zamanların en sevilen dizisi dallas’ın kötü adamı kimdir?
    a) tecavüzcü coşkun
    b) erol taş
    c) ciğer
    d) ceyar
    e) “ceyar” onun okunuşu akıllım, aslında “jr” diye yazılır.

    20) 80′lerin ünlü futbolcusu rıdvan dilmen’in lakabı neydi?
    a) fırtına
    b) şeytan
    c) imparator
    d) karpatların maradonası
    e) rıdvan dilmen fenerbahçe’nin teknik direktörü değil miydi ya?

    21) 80′lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?
    a) bir
    b) birdirbir
    c) binbir
    d) 3+1
    e) şifreli kanalları da sayacak mıyız?

    22) muhabbet arasında “pac-man” lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?
    a) ulan gene karnım acıktı.
    b) olum en sevdiğim çizgi roman kahramanıydı lan!
    c) of! var ya acayip bi bilgisayardır.
    d) anaaaa pac-man! abi var ya bi zamanlar en sevdiğim bilgisayar
    oyunuydu.
    e) küfretme bak bozuşuruz!

    23) genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak
    kullanıldığı “tüftüf”te silah olarak ne kullanılırdı?
    a) su borusu
    b) soba borusu
    c) elektrik borusu
    d) kalk borusu
    e) buyur?

    24) 80′lerde bakkalarda satılan “meyve tozu” dışındaki o lezzetli toz
    nedir?
    a) leblebi tozu
    b) süt tozu
    c) kabartma tozu
    d) çamaşır tozu
    e) bu dedikleriniz markette bulunur mu?

    25) 80′lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde
    dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?
    a) video
    b) vcd player
    c) dvd player
    d) decoder
    e) aha bunu biliyorum: play station

    26) “güüüç bende artııık!”" kimin sözüdür?
    a) hitler
    b) he-man
    c) sokrates
    d) pikaçu
    e) bir reklam kahramanıydı ama adını şimdi tam hatırlayamıycam.

    27) 80′lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?
    a) kara şahin
    b) kara şimşek
    c) kara murat
    d) kara oğlan
    e) karamürsel (eki eki eki)

    28) peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?
    a) herbie
    b) red kit
    c) johnny
    d) kit
    e) “kit” bi kere “kamu iktisadi teşebbüsleri” demek akıllım.

    29) 80′lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) lorel ile hardi
    b) zeki ile metin
    c) izel ve çelik
    d) deniz’le mehtap
    e) cem yılmaz’la yılmaz erdoğan

    30) “aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!” adlı güzide
    şarkıyı seslendiren grup hangisidir?
    a) moğollar
    b) esmeray ve yaylalar
    c) ersen ve dadaşlar
    d) mazhar-fuat-özkan
    e) izel-çelik-ercan

    31) “çikolata renkli şarkıcı” sözü kime aittir?
    a) esmeray
    b) raga oktay
    c) sezen cumhur önal
    d) bob marley
    e) puff daddy

    32) türkiye’de 80′lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) birkaç iyi adam
    b) çıtır kızlar
    c) tolgahan dans grubu
    c) ersen ve dadaşlar
    d) backstreet boys

    33) 80′lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) köle isaura
    b) cesur ve güzel
    c) pembe panter
    d) çarli’nin melekleri
    e) memoli

    34) batı/hafif/müziği/sözlü/türkçe
    yukarıdaki kelimelerle 80′lere dair anlamlı bir söz grubu
    oluşturunuz.
    a) türkçe sözlü hafif batı müziği
    b) sözlü batı hafif türkçe müziği
    c) batı sözlü hafif türkçe müziği
    d) hafif sözlü türkçe batı müziği
    e) müziği türkçe sözlü hafif batı

    35) heidi’nin en yakın arkadaşının adı neydi?
    a) kanki
    b) peter
    c) aziz peder
    d) barbi
    e) cindy

    36) 80′lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?
    a) ahu tuğba-banu alkan-serpil çakmaklı
    b) üç silahşörler
    c) mazhar-fuat-özkan
    d) komedi dans üçlüsü
    e) cem yılmaz-yılmaz erdoğan-beyaz

    37) 80′lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
    a) marko paşa-akbaba
    b) gırgır-fırt
    c) deli-limon
    d) crocodil-mad
    e) leman-lemanyak

    38) 80′lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?
    a) banker bilo
    b) turgut özal
    c) cotarelli
    d) kastelli
    e) cavit çağlar

    39) fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi
    hangisiydi?
    a) uzaylı zekiye
    b) tom ve jerry
    c) visitors
    d) dünyayı kurtaran adam
    e) uzay yolu

    40) robin williams’ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?
    a) vizitors
    b) mork ve mindy
    c) deli yürek
    d) uzay yolu
    e) kankigiller

    41) mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
    a) perihan abla
    b) panter emel
    c) bülent abla
    d) şakir
    e) temel ve muhtar

    42) 80′lerde tv’de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun
    süre neyi seyrederdik?
    a) necefli maşrapa
    b)niagara şelaleleri
    c)istiklal marşı
    d)yurttan sesler halk korosu
    e)reklamlar, az sonra

    43) bakkal amca tahmin et ne alacağım?
    a) paramın 3/8′i ile fındık alacağım
    b) paramın 4/8′i ile fındık alacağım
    c) bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
    d) iki ekmek, bir süt, üç yumurta
    e) piringıls

    44) who’s bad?
    a) simbad
    b) mortal kombad
    c) michael gorbaçov
    d) michael jackson
    e) michael jordan

    45) hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir
    şekilde zıplıyorlardı?
    a) kaşar peyniri
    b) yörsan
    c) la vache quiri
    d) pınar peynir mayası ile yapılmış peynirler
    e) burger peyniri

    46) her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı
    nedir?
    a) langırt
    b) gol atan kaleye
    c) hayber kalesi’nin fethi
    d) japon kale
    e) fifa 2002

    47) comodor 64′te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?
    a) disket
    b) cd
    c) kaset
    d) plak
    e) dvd

    48) akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip
    kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?
    a) elim sende
    b) yatsı ebesi
    c) akşam ebesi
    d) vur kaç
    e) saklambaç

    49) erhan konuk’un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı
    aşağıdakilerden hangisidir?
    a) inleyen nağmeler
    b) pop corn
    c) top saati
    d) pop saati
    e) mtv

    50) joe, jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu
    aşağıdakilerden hangisidir?
    a) batı çalışma grubu
    b) new kids on the block
    c) step by step
    d) grup vitamin
    e) backstreet boys

    51) ajda pekkan’ın ünlü petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan
    hangisinde yarışmıştır?
    a) grammy
    b) çarkıfelek
    c) örovizyon
    d) kim 500 milyar ister?
    e) kral müzik ödülleri

    52) 80′lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh
    bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
    a) banu alkan
    b) ahu tuğba
    c) suna pekuysal
    d) serpil çakmaklı
    e) sevda demirel

    53) özellikle 80′ler türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak
    habire ifal eden kötü adamı kimdir?
    a) yusuf miroğlu
    b) tecavüzcü coşkun
    c) nuri alço
    d) ceyar
    e) yıldo

    54) 80′lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
    a) nadide sultan
    b) sementha fox
    c) marliyn monroe
    d) pamela anderson
    e) britney spears

    55) sscb yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?
    a) 3. dünya ülkeleri
    b) demir yumruk ülkeleri
    c) demir perde ülkeleri
    d) uzak doğu ülkeleri
    e) nato ülkeleri

    56) sscb (sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği) açılımını öğretmek
    için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?
    a) soğan sarımsak, ciğer bağırsak
    b) sağına soluna, c:-):-):-):-):-)m yoluna
    c) seni seviyorum canım benim
    d) sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket
    e) sevgilim seni cepten bulamıyorum

    57) reklamında bir kısım türk gencinin ,,ummah ummah!” diye sesler
    çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?
    a) lee
    b) levi’s
    c) lee cooper
    d) mavi jeans
    d) donna karan new york

    58) olur mu hiç ……….. dön de aynaya bak!
    noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) salak
    b) şabalak
    c) tombalak
    d) üç kulak
    e) dangalak

    59) bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda
    bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?
    a) lorel ve hardy
    b) bay yanlış ve doğru ahmet
    c) bay kuş ve doğrucu davut
    d) bay bay mr. american pay
    e) ahmet mete ve işıkara

    60) pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin
    meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
    a) mona lisa
    b) banu alkan
    c) arı maya
    d) pak maya
    e) resim yoktu, rotring yazıyodu.

    61) içinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı
    aşağıdakilerden hangisidir?
    a) turbo
    b) formula 1
    c) falım
    d) tipitip
    e) first duo

    62) sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü
    kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı
    kimdi?
    a) kibariye
    b) müslüm gürses
    c) serdar ortaç
    d) bergen
    e) sergen

    63) çantada, cepte?
    a) jelibon
    b) bonbon
    c) bonibon
    d) megafon
    e) telefon

    64) içinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız
    aşağıdakilerden hangisiydi?
    a) pembiş
    b) penbo
    c) pembo
    d) pembelim
    e) vivident

    65) bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire
    yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve
    püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?
    a) kaptan mağara adamı
    b) reha muhtar
    c) persil adam
    d) bay meraklı
    e) cell-o

    66) aşağıdaki gruplardan hangisi 80′lerde en parlak dönemlerini
    yaşamıştır?
    a) duran duran
    b) pink floyd
    c) athena
    d) grup vitamin
    e) korn

    67) ünlü meksika dalgasının ortaya çıktığı dünya şampiyonası nerede ve
    kaç yılında yapılmıştır?
    a) italya 86
    b) meksika 86
    c) meksika 82
    d) sscb 82
    e) kore-japonya 2002

    68) 80′lerin ünlü gözlüklü “tonton”u kimdir?
    a) turgut özal
    b) ümit usta
    c) süleyman demirel
    d) akrep nalan
    e) fatboy slim

    69) turgut özal’ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı
    programın adı neydi?
    a) susam sokağı
    b) anadolu’dan görünüm
    c) 32. gün
    d) icraatın içinden
    e) siyaset meydanı

    70) bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken
    eden program aşağıdakilerden hangisidir?
    a) sıcağı sıcağına
    b) bir başka gece
    c) alacakaranlık kuşağı
    d) söz fatoda
    e) bbg

    71) 80′lerde türkiye’de kaç il vardı?
    a) 7
    b) 37
    c) 67
    d) 61
    e) 81

    72) ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (eski yılbaşlarını
    hatırlayın)
    a) sibel can
    b) nesrin topkapı
    c) tan sağtürk
    d) nesrin edirnekapı
    e) asena

    73) pepe ve balonu’nun ünlü repliği?
    a) üzüntü ve muz kabuğu
    b) ama haksızlık bu!
    c) size baba diyebilir miyim amca?
    d) hay bin kunduz!
    e) deermişim…

    74) zeki müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye
    sesleniyordu?
    a) bu yumuşaklığımı omo’ya borçluyum?
    b) size alo diyorum?
    c) oh! harikasın persil adam
    d) öpsün sizi zeki müren!
    e) çamaşırdır kirlenir, zeki böyle öğrenir!

    75) trt’nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
    a) 10.00
    b) 22.00
    c) 12.05
    d) 09.05
    e) parlament sinema klubü’nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte
    başladığını belirtmek isterim

    76) bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı hikmet şimşek
    uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?
    a) kara şimşek
    b) pazar konseri
    c) cumartesi konseri
    d) bir başka gece
    e) kral top 20

    77) akıllı vosvos’un adı nedir?
    a) düldül
    b) haribo
    c) herbie
    d) kaplumbağa
    e) volkswagen

    78) reklamında “you take my breath away” şarkısı çalan, 80′lerin mavi
    şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (halen piyasada
    bulunmaktadır)
    a) elidor
    b) blendax
    c) pantene
    d) hacı şakir
    e) herbal essences (oh! ah! yea!)

    79) yakalayın yeşil ışığı………………………..!
    noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) sonra da öpün kenan işığı
    b) mahallenin en büyük aşığı
    c) hesaplı parlak bulaşığı
    d) makinede tertemiz bulaşığı
    e) hepbiri

    80) her hafta başka bir ilden yayın yapan pazar 86 programının
    sunucusu kimdi?
    a) halit kıvanç
    b) mustafa keser
    c) mustafa yolaşan
    d) reha muhtar
    e) kankigiller



    cevaplar
    1)b 2)c 3)c 4)c 5)a 6)d 7)d 8)b 9)c 10)a 11)b 12)c 13)a 14)c 15)c 16)d
    17)b 18)a 19)d 20)b 21)a 22)d 23)c 24)a 25)a 26)b 27)b 28)d 29)b 30)c
    31)c 32)c 33)a 34)a 35)b 36)d 37)b 38)d 39)c 40)b 41)a 42)a 43)c 44)d
    45)c 46)d 47)c 48)c 49)d 50)b 51)c 52)d 53)c 54)b 55)c 56)a 57)c 58)d
    59)b 60)c 61)a 62)d 63)c 64)c 65)d 66)a 67)b 68)a 69)d 70)c 71)c 72)b
    73)a 74)b 75)a 76)b 77)c 78)b 79)c 80)c



    şimdi gelelim yorumlara…

    eğer 80′de 80 doğru cevap verdiyseniz aşmış birisiniz. biz bile o
    kadar değiliz. tek başına kolay bişii diil. helal! 75 de süper başarı
    kabul edilir.

    50 - 75 arası doğru cevap varsa. siz klasik, standart birisiniz.
    hayatta hiç bir belirleyici özelliğiniz yok. ortalamasınız.
    istatistiksiniz. demokrasi sizin için var. çoğunluğu siz ve sizin
    gibiler oluşturuyor. bravo size.

    25 - 50 arası doğru cevabınız varsa hafızanızın zayıf olduğunu
    söyleyebiliriz. ya da ucundan yakalamışsınız biraz ama tam olmamış,
    olamamış. neyse bu da idare eder, 20 yıla kalmaz 90′lar testi yaparız
    bi tane. biz yapmasak da yapacak başkaları mutlaka çıkar. orada daha
    yüksek başarı elde edeceğinize eminiz. biraz gayret…

    şimdi gelelim size, 25′ten az doğru cevabı olanlar. sizin muhtemelen
    “e” şıklarınız da çoğunluktadır. siz yanlış zamanda gelmişsiniz
    dünyaya. 72-79 arası doğanlar alemin en şanslı kitlesidir. hayatın en
    civcivli olduğu dönemi ıskalamamış ve bi yandan da 80′deki darbenin
    acılarını ve sıkıntılarını bilmekle beraber, bizzat yaşamamışlardır.
    halbuki sen ve senin gibiler hayatta “kendi yağında kavrulma” diye bi
    şeyden bihaber yaşarsınız. hayatı oyun zannedersiniz. hayat download
    edilmez, yaşanır. 80′lerin kuşağı saçını uzatmak için didişti
    ailesiyle ama kıçına piercing takmadı. 80′lerin kuşağı manitasının
    elini tutunca kızaran en kahraman rıdvan’ı okudu, siz pompacı kötü
    kedi şerafetin’i okuyosunuz. 80′lerin adamı yılbaşında dansöz çıksa
    diye beklerdi, siz şifre geç girse diye bekliyorsunuz. 80′lerin adamı
    denedi, yanıldı, öğrendi. siz size sunulanı alırsınız, ötesi sizi
    bağlamaz. siz var ya… neyse bozmıyım ağzımı. senden bi *** olmaz.
    siz de demiyorum sana. yuh be…

     
  2. sessiz gemi

    sessiz gemi Forum Tutkunu

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.643
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    mühendis
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    80 ÇTL
    :D:D:D:D
     
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.180
    Beğenileri:
    4.772
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    369 ÇTL
    45 doğru ee seksenlerde sadece 4 yılım var nede olsa onun hatrına bu kadar doğru olsun...
     

Sayfayı Paylaş