1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Açıköğretim Fakültesi - Gıda İşleme Bölümü - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

Konusu 'Açıköğretim' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    GENEL BİLGİ
    Günümüzde Güvenli Gıda üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. İnsan sağlığı gözönüne alındığında, insanların sağlıklı besinleri tüketme isteği gıdaların önemini daha da arttırmaktadır. Türkiye?de Güvenli Gıda üretimi ve kontrolü, sağlıklı bireylerin yetişmesi, kaliteli üretimin artması, diğer ihracatçı ülkelerle dış pazarda rekabet edebilmesi için şarttır. Bu alandaki gelişmeler gıda kontrolünde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip teknik insan gücü ihtiyacını da arttırmıştır. Gıda kalitesinin kontrolü ve bunun sağlanması ancak gerekli bilgi düzeyine sahip nitelikli insan yetiştirilmesiyle yakından ilişkilidir. Günümüzde gıda kontrolör ve yardımcılarına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır.
    Bu programın amacı, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dâhil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, yönetmeliğe uygun olarak gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ve gerektiğinde bir denetim raporu düzenleyebilecek yardımcı elamanları yetiştirmektir. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.
     

Sayfayı Paylaş