Acılı Ekmek Nasıl Yapılır?

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,219
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#1


Malzemeler:

1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı zeytinyağı

Üzerine

2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Avuç susam
1 çay kaşığı kimyon
1 fincan zeytinyağı
4 çay kaşığı pul biber
1 Adet kuru soğan
Karabiber


Yapılışı:

1 paket yaş maya tuz ve ılık su ile karıştırılır.

Üzerine 1 bardak yoğurt, 1 bardak zeytinyağı ve alabildiği kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve dinlenmesi için bir kenarda yarım saat bekletilir.

Diğer tarafta 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve derin bir kaba alınır.

Üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı domates salçası, pul biber, karabiber, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 1 avuç susam eklenip güzelce karıştırılır.

Hazırlanan hamurdan minik bezeler kopartılır ve elde yuvarlak şekilde açılır.

Üzerine 1 tatlı kaşığı salçalı sostan eklenir ve minik pizzalar elde edilir.

Yağlamış fırın tepsisine dizilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Top Bottom