1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Açma tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 14 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Açma

    Malzemeler
    2 yumurta(sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne)
    1 su bardağı sıvı yağ,
    1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
    3/4 su bardağı şeker,
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
    6,5-7 su bardağı un,
    1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)


    İçine koymak için
    150 gr. yumuşak margarin


    Üzeri için
    Susam, çörek otu,


    Hamuru yoğurun , yumurtadan büyük parçalara ayırın. ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın... elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın... Fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin...

    Not: Evde yapılan çok açma tarifi vardır, ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz. Vermiş olduğumuz tarif pastahane açmasının aynısı oluyor..



    2. ci seçenek : Patatesli Açma
    Dilerseniz aynı tarifi içi patatesli olarakda yapabilirsiniz.
    Bunun için gerekli olan malzeme
    Haşlanmış ve rendelenmiş 3-4 orta boy patates.

    Yumurta büyüklüğünde olan parçaları elinizle yuvarlak olarak açtıktan sonra, patates harcından bir kaşık içine koyup açma şeklini verdikten sonra tepsiye koyuyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunuda serpiştirdikten sonra fırına atıyorsunuz
     

Sayfayı Paylaş