Açma tarifi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,134
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1


Açma

Malzemeler
2 yumurta(sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
3/4 su bardağı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
6,5-7 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)


İçine koymak için
150 gr. yumuşak margarin


Üzeri için
Susam, çörek otu,


Hamuru yoğurun , yumurtadan büyük parçalara ayırın. ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın... elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın... Fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin...

Not: Evde yapılan çok açma tarifi vardır, ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz. Vermiş olduğumuz tarif pastahane açmasının aynısı oluyor..



2. ci seçenek : Patatesli Açma
Dilerseniz aynı tarifi içi patatesli olarakda yapabilirsiniz.
Bunun için gerekli olan malzeme
Haşlanmış ve rendelenmiş 3-4 orta boy patates.

Yumurta büyüklüğünde olan parçaları elinizle yuvarlak olarak açtıktan sonra, patates harcından bir kaşık içine koyup açma şeklini verdikten sonra tepsiye koyuyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunuda serpiştirdikten sonra fırına atıyorsunuz
 

Benzer konular

Top