1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Acur Nedir?

Konusu 'Bitkiler' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL

    [​IMG]
    ACUR - ACIR - (Cucumis flexuosus) Nedir? (Bitki Türleri)


    Familyası: Kabakgiller (Cucurbitaceae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Batı ve Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilir.

    Bir yıllık otsu ve sürünücü bir bitki. Çiçekleri sarı olan "acır" diye de tanınan) acur bitkisinin meyveleri hıyara benzer fakat ondan daha sert etli ve uzundur. Meyvesi silindirik düz veya kıvrık olup 4-8 cm çapında 30-50 cm uzunluğundadır. Olgunlukta 100 cm'ye ulaştığı olur. Meyvenin kabuğu beyazdan koyu yeşile kadar değişen renklerde olup üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.


    Türkiye'de Batı ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen acur bitsininin meyveleri tazeyken çiğ olarak yenilebildiği gibi yemeği de yapılır. Daha çok turşu yapımında kullanılır.

    Kahramanmaraş bölgesinde "Tüylü acur" ve "Hıta acur" olarak adlandırılan iki formu üretilmektedir.

    Kullanıldığı yerler: Gençken salatalık gibi yenir. İçi oyulup iplere asılmak suretiyle kurutulan meyvesinden dolma yapılır. Turşuluk olarak da tüketilir.
     

Sayfayı Paylaş