1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Adapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) Nasıl Yapılr-Adapazarı Usulü Kuzu Budu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yaren* tarafından 29 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Adapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) Tarifi
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 büyük soğan (ince doğranmış)
    2 diş sarımsak (dövülmüş)
    100 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm
    125 gr tavuk ciğeri
    1/2 çorba kaşığı yenibahar
    1 kahve kaşığı karabiber
    1 kahve kaşığı kimyon
    1 su bardağı haşlanmış pirinç
    3 kg’lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, fazla yağları ayıklanmış)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
    2 tatlı kaşığı un
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

    1+1/4 su bardağı tavuk suyu

    Harcı
    60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

    Hazırlanışı
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
    Harcı hazırlamak için tereyağı, orta ateşte, büyük bir tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kuru üzümleri, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz. Delikli kepçeyle, tavadakileri alıp, orta boy bir kasede soğumaya bırakınız. Tavuk ciğerlerini tavaya koyup sık sık karıştırarak 6-7 dakika kavurunuz. Delikli kepçeyle ciğerleri çıkarıp, kesme tahtasına koyunuz. Keskin bir bıçakla ciğerleri elden geldiğince ince kıyınız.
    Ciğerleri, kasedeki soğanlı karışıma katıp yenibahar, karabiber, kimyon ve haşlanmış pirinci ekleyiniz. Tahta kaşıkla iyice karıştırarak, bir kenarda soğumaya bırakınız. Kemikleri çıkarılmış kuzu budunu, yağlı kısmı alta gelecek biçimde kesme tahtasına yayınız. Ciğer-pirinç karışımmı etin üstüne boşaltıp tuz ve biberi serpiniz. Eti sıkıca sarıp, 2,5 cm arayla bağlayınız. Kuzu budunu büyük bir tencereye koyup, tereyağı küçük küçük parçalar halinde üstüne serpiştiriniz. Tencereyi fırının orta katına sürüp, eti arasıra suyundan alıp üstüne gezdirerek 2 saat, bıçağın sivri ucu ete batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz. Tencereyi fırından çıkarıp, eti kesme tahtasına koyarak dilim dilim keserek, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz. Tencerede 1 çorba kaşığı yağ bırakıp kalanını dökünüz. Tencereyi orta ateşe oturtup, unu ekleyiniz. Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş domates salçası, kurmızıbiber ve tavuk suyunu katıp kaynattıktan sonra, 1 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber atınız. Sosu etin üstüne döküp servis edin
    iz
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Ben eve gidene kadar bayılcam kesin=LL
     

Sayfayı Paylaş