1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Adelie Pengueni

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 17 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Kuş Türleri - Adelie Pengueni Özellikleri - Adelie Pengueni Hakkında

    [​IMG]

    Bilimsel sınıflandırma
    Alem: Animalia (Hayvanlar)
    Şube: Chordata (Kordalılar)
    Sınıf: Aves (Kuşlar)
    Takım: Sphenisciformes
    (Penguenler)
    Familya: Spheniscidae
    (Penguengiller)
    Cins: Pygoscelis
    Tür: P. adeliae

    Adelie pengueni (Pygoscelis adeliae), penguengiller (Spheniscidae) familyasından Antarktik, subantarktik kökenli bir penguen türü. Boyu 45-70 cm aralığında, ağırlığı yaklaşık 5 kilogramdır. İmparator pengueninin yanında Antarktika kıtasının ana bölümünde görülen tek penguen türüdür. Tür adını, Fransız kutup araştırmacısı Jules Dumont d'Urville'in karısı Adelie 'den alır

    Özellikleri
    Bu penguenin üst kısmı siyah, alt kısmı beyaz renktedir. Küçük bir gaga, beyaz göz çemberi ve sarı ayaklar karakteristik özelliğidir.
    Yaşam alanı ve dağılımı
    Adelie penguenleri, sıklıkla hatırı sayılır boyutlara ulaşabilen koloniler halinde yaşarlar ve ürerler. Ross Adası üzerinde yaklaşık yarım milyon bireyden oluşan adelie pengueni kolonisi vardır. Yerlerine çok bağlıdırlar. Antarktika yazında ana karada, diğer zamanlarda denizdeki parça buzlu alanların kıyısında yaşarlar. Sayıları yaklaşık 20 milyon olarak tahmin edilir.

    Üreme
    Bu penguenlerin kuluçka periyodu Ekim ayında başlar. Dişiler biraraya yığılmış taşlardan oluşan yuvalara yumurtalarını bırakır ve tekrar yiyecek aramaya giderler. Erkekler, kuluçkayı üstlenirler. Takip eden 35 gün boyunca bu hayvanlar hiçbir şey yemezler ve derken yavrular yumurtadan çıkarlar. Bu esnada dişiler de döner ve yavruların yetiştirilmesinde yardımcı olurlar. Mart ayı gibi penguen civcivler yetişkin haline gelirler ve balık avlamak için onlar da denize dalarlar.
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş