1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Adıyaman Yemek Kültürü

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 11 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.587
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    Adıyaman Yemek Kültürü

    Adıyaman yemek çeşitleri bakımından çevre illere benzerlik göstermekle birlikte gerek yemeklerin yapılış şekli gerek yemeklerin isimleri açısından farklıdır. Yöre yemeklerinin temel maddeleri; buğday ürünleri, kuru baklagiller, patlıcan, domates lahanadan oluşmaktadır. Tat verici olarak bütün yemeklerde soğan, sarımsak, salça, pul biber maydanoz, kuru nane ve diğer baharatlar kullanılmakta. Kültür değişimi olarak Adıyaman mutfağında zaman içersinde farklılaşmalar olmuş. Kuru baklagillerin baskınlığı azalarak sebze yemekleri yaygınlık göstermiş. Ekonomik duruma göre etin yerini kuru baklagiller alıyor, ayrıca bazı yabani otlar da yemeklerde kullanılıyor. Adıyaman mutfağı salt bir ürün üzerine kurumlu bir yemek kültürünü kapsamıyor. Bunun nedeni yörenin bölgeler arası bir birleşme özelliği göstermesi. Hem Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu hem de Akdeniz bölgelerinin ürünlerini, yemeklerini ve adetlerini yöre mutfağında görmek olası. Örneğin, etli köfteler Güneydoğuyu, hamur işleri ve et yemekleri ise Doğu Anadolu'yu, sebzeli yemekler Akdeniz'i işaret eder. Türkiye genelinde yaygınlık gösteren ve Urfa'ya mal edilen çiğköfte de Adıyaman'da uzun zaman ev yemeğiymiş. Adıyaman'ın etle yapılan yemek çeşitleri arasında kebabı da bulunuyor. Kebaplar ve fırın yemekleri için kentin her mahallesinde fırınlar bulunuyor. Şişik veya şışık da denilen Adıyaman kebabı, domates tavası denilen tava yemeği ile buna çok benzeyen Besni tavası aralarında yöreye en özgün olanlardan.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.448
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    20.527
  3. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    12.614
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    471
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    385
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş