1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Afrika Cüce Geyiği

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 17 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Geyik Türleri - Afrika Cüce Geyiği Özellikleri - Afrika Cüce Geyiği Hakkında

    Bilimsel sınıflandırma
    Alem: Animalia (Hayvanlar)
    Şube: Chordata (Kordalılar)
    Sınıf: Mammalia (Memeliler)
    Takım: Artiodactyla
    (Çift toynaklılar)
    Alt takım: Ruminantia
    (Geviş getirenler)
    Familya: Tragulidae
    (Cüce geyikgiller)
    Cins: Hyemoschus
    Tür: H. aquaticus

    Afrika cüce geyiği (Hyemoschus aquaticus), cüce geyikgiller (Tragulidae) familyasından, gececil memeli hayvan türü.


    Morfoloji
    Boy uzunluğu 60-100 cm, omuz yüksekliği 30-40 cm, kuyruk uzunluğu 10 cm dir. Ağırlığı 7-16 kg gelir. Kürkü kızıl kahverengi olup üzeri beyaz çizgilerle donatılmıştır. Bu desen orman kamuflajı gereğidir. Alt bölümleri beyaz renktedir. Boğazında ters "V" şeklinde beyaz bir leke vardır. Dişileri erkeklerinden daha büyüktür. Erkeklerinin üst köpek dişleri geriye kıvrık biçimde uzanmıştır ve ağızdan belirgin biçimde dışarı çıkar. Familya içinde
    Üreme

    9-26 ayda cinsel olgunluğa erişir. Gebelik süresi 7 aydır. Tek yavru yaparlar. Yavrular 3-6 ay süt emerler. Ömürleri genelde 8 yıl olmasına karşın, 13 yıla da çıkabilir.
    Ekoloji ve davranış

    Gececil türdür. Gündüz ormanda dinlenir. Yalnız yaşar. Bölgecil değildirler; fakat dişiler düzenli olarak birbirlerinin yuvalarını işgal ederler. Erkekler ise düzenli olarak dişilerin yuvalarını ziyaret ederler. Yırtıcı hayvan tehditine karşı ilk tepkisi harketsiz durmaktır; eğer tehdit sürerse, o zaman da suya girerek su altında bir süre siner. Öncelikle meyvelerle, aynı zamanda yaprak ve saplarla da beslenir. Ormandaki yırtıcı memeliler ana düşmanlarıdır. Yavruların düşmanı ise yırtıcı kuşlardır.
    Yayılımı

    Nehir vadileri ve suya yakın ova yağmur ormanları ana yaşam alanlarıdır.
     

Sayfayı Paylaş