1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Afrika Parsı

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 1 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    AFRİKA PARSI
    [IMGALIGN="right"]http://www.turkchats.org/wp-content/uploads/untitled16.bmp[/IMGALIGN]
    Afrika parsı (Panthera pardus pardus), kedigiller (Felidae) familyasında Afrika'da görülen bir pars alt türü. Boyu kuyruğu ve ön ayaklarıyla en fazla 2 m 20 cm olur ve ortalama Sibirya parsı ile Anadolu parsı boyunda olur. Ağırlık ise 35-45 kg olur.

    Özellikleri
    Genelde maymun, sincap gibi hayvanlar yakalarken bazen impala da yakalar. Turistler yüzünden her yıl ortalama 5371 (2006) ve 4567 (2007) pars öldürüldü. Genelde en büyük düşmanı aslandır. Bazen 3-4 metre olan pitonları avlarlar. 5 metrenin üstünde hiçbir yılanı avlayamaz. Ortalama 2-3 yavrusu olur ama bu 4'e de çıkar. Yaban domuzuda en sevdiği yiyeceklerden biridir. Gizlenme kabiliyeti ve inanılmaz hızı sayesinde Afrika parsı Afrika'nın beş büyükleri listesinde 2. sıradadır.

    Dağılım
    3000 yıl öncesinde tüm Afrika'da yaşarken şimdi Kenya, Nambiya, Botsvana,Tanzanya, Kongo ve 5 - 6 ülkede daha yaşar.
     

Sayfayı Paylaş