1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Afrika Yaban Eşeği

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 1 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Bilimsel sınıflandırma
    Alem
    Animalia (Hayvanlar)
    Sınıf
    Mammalia (Memeliler)
    Takım
    Perissodactyla
    Familya
    Equidae
    Cins
    Equus
    Tür
    E. africanus

    Binominal Adı:
    Equus africanus


    Afrika yaban eşeği (Equus africanus), Equidae familyasından bir hayvan çeşididir. Afrika yaban eşeğinin evcil eşeğin (Equus asinus) yabani atası olduğu düşünülmektedir. Hatta bazen Afrika yaban eşeğinin latincesi Equus asinus olarak kabul edilir. Eskiden Afrika yaban eşeği Mısır, Sudan ve Libya'da da yaşardı. Şimdi, Afrika yaban eşeği sadece Eritre, Etiyopya ve Somali'nin çöllerinde yaşar. Doğada en fazla 570 hayvan yaşamaktadır. Afrika yaban eşeğinin omuz yüksekliği 1,25 ila 1,45 m. ağırlığı 230-275 kg olur. Postu çoğu yerde gridir. Siyah çizgili beyaz bacakları zebranınkileri andırır. Uzun yelesinin ucu siyah, kalanı gridir. kuyrtuğu siyahtır. Toynağı, evcil eşeğinkinden daha küçüktür.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş