1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.586
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

    KOYUN OTU: 2 bardak suya, 3-4 kaşık ufalanmış bitki konur, 20 dk kaynatılır, bu su ile ağız çalkalanır.

    REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, bu su ile gargara yapılır.

    KEKİK: Kekik kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, ti

    KARANFİL: 1 bardak suya, 4-10 gr karanfil 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı su ile gargara yapılır.

    BÖĞÜRTLEN KÖK VE YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

    CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr taze veya kuru yaprak ve cevizin dış kabuğundan konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

    AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, süzülür, bu su ile gar gara yapılır.

    ARPA: 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

    KARADUT ŞURUBU: Karadut şurubu yapılıp kullanılır.

    BAL: 80 gr bal, 20 gr su, 10 gr bo raks karıştırılır, yaraların üzerine sürülür. Ağıza alınır, bir müddet ağızda tutulur.

    BORAKS: Boraks sıcak suda eritilir, gargara olarak kullanılır.

    OKSİJEN: 1 bardak suya, 10 gr oksijen konur, bu karışımla gar gara yapılır.

    PATLICAN: Patlıcanın sapı yakılır, külü ağız yaralarına sürülür.

    KÖK BOYA: 1 bardak kaynar su ya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gargara yapılır, biraz ağızda tutulur.

    AYVA ÇEKİRDEĞİ: 1 bardak su ya, 4-6 gr çekirdek konur, 10-20 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

    LİMON SUYU: Limon sıkılır, suyu ile gargara yapılır.

    EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ebegümeci konur, 10 dk kaynatılır, soğuyunca gargara yapılır.
     
Benzer Konular
  1. Melek
    Mesaj:
    9
    Görüntüleme:
    1.449
  2. Celal28-
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    489
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.595
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    525
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    440
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş