1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

    KOYUN OTU: 2 bardak suya, 3-4 kaşık ufalanmış bitki konur, 20 dk kaynatılır, bu su ile ağız çalkalanır.

    REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, bu su ile gargara yapılır.

    KEKİK: Kekik kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, ti

    KARANFİL: 1 bardak suya, 4-10 gr karanfil 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı su ile gargara yapılır.

    BÖĞÜRTLEN KÖK VE YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

    CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr taze veya kuru yaprak ve cevizin dış kabuğundan konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

    AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, süzülür, bu su ile gar gara yapılır.

    ARPA: 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

    KARADUT ŞURUBU: Karadut şurubu yapılıp kullanılır.

    BAL: 80 gr bal, 20 gr su, 10 gr bo raks karıştırılır, yaraların üzerine sürülür. Ağıza alınır, bir müddet ağızda tutulur.

    BORAKS: Boraks sıcak suda eritilir, gargara olarak kullanılır.

    OKSİJEN: 1 bardak suya, 10 gr oksijen konur, bu karışımla gar gara yapılır.

    PATLICAN: Patlıcanın sapı yakılır, külü ağız yaralarına sürülür.

    KÖK BOYA: 1 bardak kaynar su ya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gargara yapılır, biraz ağızda tutulur.

    AYVA ÇEKİRDEĞİ: 1 bardak su ya, 4-6 gr çekirdek konur, 10-20 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

    LİMON SUYU: Limon sıkılır, suyu ile gargara yapılır.

    EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ebegümeci konur, 10 dk kaynatılır, soğuyunca gargara yapılır.
     

Sayfayı Paylaş