Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,530
Beğeniler
6,248
Takım
GALATASARAY
#1
Ağız İçi İltihaplarına Şifalı Bitkiler

KOYUN OTU: 2 bardak suya, 3-4 kaşık ufalanmış bitki konur, 20 dk kaynatılır, bu su ile ağız çalkalanır.

REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, bu su ile gargara yapılır.

KEKİK: Kekik kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, ti

KARANFİL: 1 bardak suya, 4-10 gr karanfil 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Aynı su ile gargara yapılır.

BÖĞÜRTLEN KÖK VE YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr taze veya kuru yaprak ve cevizin dış kabuğundan konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır.

AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, süzülür, bu su ile gar gara yapılır.

ARPA: 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

KARADUT ŞURUBU: Karadut şurubu yapılıp kullanılır.

BAL: 80 gr bal, 20 gr su, 10 gr bo raks karıştırılır, yaraların üzerine sürülür. Ağıza alınır, bir müddet ağızda tutulur.

BORAKS: Boraks sıcak suda eritilir, gargara olarak kullanılır.

OKSİJEN: 1 bardak suya, 10 gr oksijen konur, bu karışımla gar gara yapılır.

PATLICAN: Patlıcanın sapı yakılır, külü ağız yaralarına sürülür.

KÖK BOYA: 1 bardak kaynar su ya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gargara yapılır, biraz ağızda tutulur.

AYVA ÇEKİRDEĞİ: 1 bardak su ya, 4-6 gr çekirdek konur, 10-20 dk kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

LİMON SUYU: Limon sıkılır, suyu ile gargara yapılır.

EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ebegümeci konur, 10 dk kaynatılır, soğuyunca gargara yapılır.
 

Benzer konular

Top