1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Ağzı açık simit

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 2 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    506 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler :

    4 su bardağı un
    Yarım paket yaş maya
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar ılık su

    İç Harcı İçin :
    beyaz peynir
    kaşar peyniri
    tulum peyniri

    Mantolamak İçin :
    Susam

    Hazırlanışı :
    İç harcı için kaşar peyniri rendeleyin,için beyaz peynir ve tulum peyniri ilave edin ve karıştırın.

    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağu süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.

    Daha sonra unu da karıştırarak simitin hamurunu yoğurun. Hamuru bezelere bölün.Her bezeyi sandviç şeklinde hazırlayın ve suya batırın. Daha sonra susama bulayın. Elinizle simitin içini açın.İçine peynir karışımları ilave edin.Simiti mayalandırın. Önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişrin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş