1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ahududulu Cheesecake Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 8 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler,

    Tabanı için,

    1 paket kepekli bisküvi

    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Kreması için,

    1 paket labne peynir (200 gram)

    1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı yoğurt

    2 adet yumurta

    2 yemek kaşığı un

    1 limon kabuğu rendesi

    1 çay kaşığı vanilya

    Sosu için,

    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    1 çay bardağı toz şeker

    1 adet yumurta

    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    5 yemek kaşığı püre haline getirilmiş ahududu

    Üzeri için,

    1 kâse ahududu

    Hazırlanışı,

    Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin.

    İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun.

    Bisküvi hamurunu iyice bastırarak küçük tart kalıplarına ya da orta boy fırın tepsisinin tabanına döşeyin.

    Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

    Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.

    Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.

    Yumurtaları karışıma ekleyip, yavaşça çırpın.

    Un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

    Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli kremayı yayın.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

    Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.

    Sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye sos malzemelerini ekleyin.

    İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin.

    Sosun soğuması için kenarda bekletin.

    Servis yapacağınız zaman cheescakein üzerine sosunu dökün.

    Üzerini ahududu taneleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
    Çok severim :)
     
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    Frambuazlı cheesecake malzemeleri

    1 paket bisküvi ( Eti Burçak olursa daha lezzetli olur.)
    1,5 yemek kaşığı tereyağı
    3 yumurta sarısı
    4 yumurta beyazı
    600 gram labne peyniri
    1 su bardağı kadar toz şeker
    3 yemek kaşığı nişasta
    Frambuaz

    Frambuazlı cheesecake hazırlanışı



    • [*=left]
      Tereyağı ve bisküviyi ufalayın ve bir arada rondodan geçirin.

      [*=left]
      Orta boy, yuvarlak bir kalıba bu karışımı dökün ve tabana iyice yayılmasını sağlayın.

      [*=left]
      Ayrı bir yerde yumurta sarısını, şekeri, nişastayı ve labne peynirini mikserden geçirin.

      [*=left]
      Yine ayrı bir yerde yumurta beyazlarını iyice çırpın.

      [*=left]
      Çırptığınız yumurta beyazlarını peynirli karışımın içine koyun ve hepsini iyice karıştırın.

      [*=left]
      Son karışımı, kalıbın altına yaydığınız bisküvilerden oluşan karışımın üzerine boşaltın.

      [*=left]
      Ayrı bir yerde frambuazları püre haline getirin.

      [*=left]
      Frambuaz püresini dikkatli bir şekilde kalıbın en üstüne koyun ve dilediğiniz gibi şekil verin.

      [*=left]
      Kalıbı, önceden 160 dereceye ayarladığınız fırına verin.

      [*=left]
      Bu şekilde 1 saat kadar pişirin ve kıvamı tutturduktan sonra fırından alın.

      [*=left]
      Dilerseniz önceden rendelediğiniz beyaz çikolataları veya başka bir çikolata türünü süs olarak kullanabilirsiniz.

      [*=left]
      Son halini verdiğiniz cheesecake’i en az 6 saat olmak üzere buzdolabının normal kısmında bekletin.

    [h=5][Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..][/h]​
     

Sayfayı Paylaş