Ahududulu Pelte Tarifi

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,208
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#1


Malzemeler,

1 su bardağı ahududu

3 su bardağı su

10 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı buğday nişastası

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı,

Ahududuları bol suyla yıkayıp süzün.

Mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekin.

Derin bir tencereye; su, ahududu püresi, şeker, nişasta ve limon kabuğu rendesini alın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp hafif ılınması için bekletin.

Tatlı kâselerini suyla ıslatıp, pelteyi kâselere pay edin.

Pelteler soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Kâseleri servis tabağına ters çevirip meyvelerle süsleyip ikram edin.

Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Top