1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ahududulu Pelte Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 9 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.001
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    1.043 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    1 su bardağı ahududu

    3 su bardağı su

    10 yemek kaşığı toz şeker

    4 yemek kaşığı buğday nişastası

    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    Hazırlanışı,

    Ahududuları bol suyla yıkayıp süzün.

    Mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekin.

    Derin bir tencereye; su, ahududu püresi, şeker, nişasta ve limon kabuğu rendesini alın.

    Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.

    Tencereyi ocaktan alıp hafif ılınması için bekletin.

    Tatlı kâselerini suyla ıslatıp, pelteyi kâselere pay edin.

    Pelteler soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

    Kâseleri servis tabağına ters çevirip meyvelerle süsleyip ikram edin.

    Afiyet olsun.
     
Benzer Konular
  1. Gizemli Cadi
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    758
  2. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    405
  3. Paradoks ~
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    759
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    466
  5. Papatya
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    639
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş