1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Akciğer Rahatsızlıklarına Bitkisel Çözümler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Akciğer Rahatsızlıklarına Bitkisel Çözümler

    EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3bardak içilir.

    OĞULOTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir. Yaprakları toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir.

    Tohumundan günde 3 gr içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilir.

    PİÇ KENEVİR: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    YULAF SAMANI: Yulaf samanı çay gibi kaynatılıp içilir.

    DIŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya, 10-20 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    KARA KAFES OTU: 1 bardak kaynar suya, 5 gr ince doğranmış kök veya yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir (bronş iltihabında).

    YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    1 bardak suya, bir miktar kara hindiba kökü konur, 10 dk kaynatılır, indirilir üzerine yarımşar tatlı kaşığı yavşan otu, küçük inci çiçeği, hindiba çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (akciğer iltihabında).

    KETEN TOHUMU: Keten tohumu kaynatılır, sıcak lapa halinde kullanılır.

    SINIR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Aynı miktar kaynatılarak da kullanılabilir.

    Taze sinir otu yapraklan sıkılır, elde edilen sudan günde 3-5 bar dak içilir.

    CİĞER OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 fincan içilir.

    GELİNCİK ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 3 gr çiçek konur, 5-10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (akciğer nezlesi). Gelincik şurubundan günde bir kaç defa 30-60 gr içilir.

    SALATALIK: Salatalık sıkılır, suyundan günde 1-2 bardak içilir.

    KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr taze veya kuru bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    SEMİZOTU: Semizotu sıkılır, su yu içilir (akciğer serdeşmesinde).

    ŞALGAM TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 5 gr şalgam tohumu toz halinde 5 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    ŞALGAM: 1 bardak suya, 20 gr ince doğranmış şalgam konur, 10 dk kaynatılır, soğuyunca süzülür, günde 3-4 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir.

    ŞEFTALİ PÜSÜ (ZAMKI): Şeftali püsü sirke içerisinde eritilip içi lir.

    AYÇİÇEĞİ: 2 bardak suya, 1 tatlı kaşığı ezilmiş ayçiçeği ve ufalanmış kuru yaprak konur, 30 dk hafif ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülür, şekerle tatlandırılır. Gece yatarken içilir.

    BURÇAK TOHUMU: Burçak tohumları toz haline getirilir, balla macun yapılır günde 2 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.

    1 bardak suya, 30 gr burçak ko nur, 20 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir (bronşları açıcı olarak).

    KUŞ EKMEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    TIBBİ KESTERE: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içilir (akciğer rahatsızlıklarında).

    TURP SUYU: Turp sıkılır, suyundan günde 2 çay bardağı bal şerbeti ile içilir.

    NANE: Nane, su yoncası, andız otu kökü eşit miktarda karıştırılır 1 bardak kaynar suya, karışımdan 1 kaşık konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
     

Sayfayı Paylaş