1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Akciğer Rahatsızlıklarına Bitkisel Çözümler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.611
    Beğenileri:
    5.944
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    4.328 ÇTL
    Akciğer Rahatsızlıklarına Bitkisel Çözümler

    EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3bardak içilir.

    OĞULOTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir. Yaprakları toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir.

    Tohumundan günde 3 gr içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilir.

    PİÇ KENEVİR: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    YULAF SAMANI: Yulaf samanı çay gibi kaynatılıp içilir.

    DIŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya, 10-20 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    KARA KAFES OTU: 1 bardak kaynar suya, 5 gr ince doğranmış kök veya yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir (bronş iltihabında).

    YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    1 bardak suya, bir miktar kara hindiba kökü konur, 10 dk kaynatılır, indirilir üzerine yarımşar tatlı kaşığı yavşan otu, küçük inci çiçeği, hindiba çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (akciğer iltihabında).

    KETEN TOHUMU: Keten tohumu kaynatılır, sıcak lapa halinde kullanılır.

    SINIR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Aynı miktar kaynatılarak da kullanılabilir.

    Taze sinir otu yapraklan sıkılır, elde edilen sudan günde 3-5 bar dak içilir.

    CİĞER OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 fincan içilir.

    GELİNCİK ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 3 gr çiçek konur, 5-10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (akciğer nezlesi). Gelincik şurubundan günde bir kaç defa 30-60 gr içilir.

    SALATALIK: Salatalık sıkılır, suyundan günde 1-2 bardak içilir.

    KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr taze veya kuru bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    SEMİZOTU: Semizotu sıkılır, su yu içilir (akciğer serdeşmesinde).

    ŞALGAM TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 5 gr şalgam tohumu toz halinde 5 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    ŞALGAM: 1 bardak suya, 20 gr ince doğranmış şalgam konur, 10 dk kaynatılır, soğuyunca süzülür, günde 3-4 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir.

    ŞEFTALİ PÜSÜ (ZAMKI): Şeftali püsü sirke içerisinde eritilip içi lir.

    AYÇİÇEĞİ: 2 bardak suya, 1 tatlı kaşığı ezilmiş ayçiçeği ve ufalanmış kuru yaprak konur, 30 dk hafif ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülür, şekerle tatlandırılır. Gece yatarken içilir.

    BURÇAK TOHUMU: Burçak tohumları toz haline getirilir, balla macun yapılır günde 2 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.

    1 bardak suya, 30 gr burçak ko nur, 20 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir (bronşları açıcı olarak).

    KUŞ EKMEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    TIBBİ KESTERE: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içilir (akciğer rahatsızlıklarında).

    TURP SUYU: Turp sıkılır, suyundan günde 2 çay bardağı bal şerbeti ile içilir.

    NANE: Nane, su yoncası, andız otu kökü eşit miktarda karıştırılır 1 bardak kaynar suya, karışımdan 1 kaşık konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
     
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.053
    Beğenileri:
    1.158
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    3.065 ÇTL
    için tabi :D
     
    ZeyNoO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş