1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Akdeniz Gülü

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    Malzemeler:

    3 Su bardağı un
    4 Adet yumurta
    2 Çay bardağı nişasta
    10 Yemek kaşığı tereyağı
    3 Adet limonun suyu
    1 Su bardağından fazla tozşeker
    1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
    Şerbeti için :
    4 Su bardağı su
    2 Su bardağı tozşeker
    Yarım limon suyu

    Hazırlanışı:


    Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
    Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
    Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
    Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
    Oklava ile tek tek açın.
    Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
    Bıçakla kare biçiminde kesin.
    Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
    Biraz daha tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
    Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
    Şerbetini çekince servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş