1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Akdeniz Kömbesi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    SAC KÖMBESİ (OSMANİYE)


    [​IMG]


    Malzemesi:

    Un, yoğurt
    Karbonat
    Tuz
    1 kg kıyma
    1 kg kuru soğa
    Salça
    Karabiber
    Kırmızı biber

    Yapılışı:
    Orta büyüklükte doğranan soğan kıyma, salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır. Ekmek tahtası üzerinde sacın dolusu ince, ince açılan hamur saca yerleştirilir. Aralarına yağ ve yoğurt sürülerek iki veya üç kat yerleştirilen yufkaların üzerine iç döşenir.Üzerine tekrar yağ ve yoğurt sürülerek iki üç kat yerleştirilir. En üste yağ sürüldükten sonra bıçakla baklava dilimi şeklinde kesilir. Üzerine diğer sac kapatılır. Altına odun yakılarak pişirilir.

    ADANADA YAPILAN DİĞER KÖMBE HAMURU İÇİN:

    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı şeker
    1 paket karbonat
    yarım çay kaşığı tuz
    aldığı kadar un

    ÜZERİ İÇİN:
    2 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı şeker
    çörek otu, susam


    hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak yumuşak bir hamur yapıyoruz. hamurun hepsini bir tepsiye bastırarak yayıyoruz. üzerine yoğurt şeker karışımını hazırlayıp döküyoruz. en sona susam ve çörekotunu serpip fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. ( üzerine margarin yada sıvıyağ gezdirmeyi unutmayın)
     

Sayfayı Paylaş