Alabalıklı Makarna Tarifi

~meLek~

GalataSaray'ım
Katılım
15 Tem 2013
Mesajlar
3,477
Beğeniler
190
Şehir
Napcan geLcenmi ki?
#1
Alabalıklı Makarna Malzemeler:

* 4-6 kişilik
* 2 adet havuç, çubuklar halinde kesilmiş
* 1 adet pırasa, çubuklar halinde kesilmiş
* 2 adet kereviz sapı, çubuklar halinde kesilmiş
* 150 ml sebze suyu
* 225 gr tütsülenmiş alabalık filetosu, derisi sıyrılmış ve şeritler halinde kesilmiş
* 200 gr krem peynir
* 150 ml balık suyu
* 1 yemek kaşığı kıyılmış taze dereotu
* 225 gr burgu makarna
* Tuz ve çekilmiş karabiber
* Dereotu dalları, süsleme için
Alabalıklı Makarna Yapılışı:

1- Havuçları, pırasayı ve kereviz sapını sebze suyuyla geniş bir tencereye alıp orta ateşte kaynama noktasına getirin. Yumuşayana ve sebze suyunun çoğu buharlaşana kadar 4-5 dakika pişirin.
2- Tencereyi ateşten alıp içine alabalık şeritlerini atın. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin.
3- Sosu hazırlamak için krem peyniri ve beyaz şarabı veya balık suyunu ağır bir tencereye alın. Kısık ateşte, yumuşayana ve iyice karışana kadar çırpın. Tuz, biber serpin. Kıyılmış dereotunu ilave edin.
4- içinde az tuzlu su bulunan geniş bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Makarnayı ekleyip, 8-10 dk pişirin. Makarna yumuşak olmalı, ama dişe dokunur kıvamını korumalıdır. İyice süzün.
5- Burgu makarnayı sosa ilave edip hafifçe harmanladıktan sonra ılık bir servis kasesine aktarın. Pişmiş sebzeleri ve alabalığı ekleyin. Dereotu dallarıyla süsleyin.
 

Benzer konular

Top