1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Alabalıklı Makarna Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Alabalıklı Makarna Malzemeler:

    * 4-6 kişilik
    * 2 adet havuç, çubuklar halinde kesilmiş
    * 1 adet pırasa, çubuklar halinde kesilmiş
    * 2 adet kereviz sapı, çubuklar halinde kesilmiş
    * 150 ml sebze suyu
    * 225 gr tütsülenmiş alabalık filetosu, derisi sıyrılmış ve şeritler halinde kesilmiş
    * 200 gr krem peynir
    * 150 ml balık suyu
    * 1 yemek kaşığı kıyılmış taze dereotu
    * 225 gr burgu makarna
    * Tuz ve çekilmiş karabiber
    * Dereotu dalları, süsleme için
    Alabalıklı Makarna Yapılışı:

    1- Havuçları, pırasayı ve kereviz sapını sebze suyuyla geniş bir tencereye alıp orta ateşte kaynama noktasına getirin. Yumuşayana ve sebze suyunun çoğu buharlaşana kadar 4-5 dakika pişirin.
    2- Tencereyi ateşten alıp içine alabalık şeritlerini atın. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin.
    3- Sosu hazırlamak için krem peyniri ve beyaz şarabı veya balık suyunu ağır bir tencereye alın. Kısık ateşte, yumuşayana ve iyice karışana kadar çırpın. Tuz, biber serpin. Kıyılmış dereotunu ilave edin.
    4- içinde az tuzlu su bulunan geniş bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Makarnayı ekleyip, 8-10 dk pişirin. Makarna yumuşak olmalı, ama dişe dokunur kıvamını korumalıdır. İyice süzün.
    5- Burgu makarnayı sosa ilave edip hafifçe harmanladıktan sonra ılık bir servis kasesine aktarın. Pişmiş sebzeleri ve alabalığı ekleyin. Dereotu dallarıyla süsleyin.
     

Sayfayı Paylaş