1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    100 gr Kıyma
    1 Diş Sarmısak
    1 Soğan
    1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
    1 Fincan Antepfıstığı
    1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
    .Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
    Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
    Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
    Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş