1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Alıç Sirkesinin Faydaları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 18 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Alıç Sirkesinin Faydaları

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, kalp hastalığı, damar sertliği hastalığına ve diğer bütün dolaşım sistemi hastalıklarında alıç sirkesinin, yardımcı bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini söyledi.

    Yurdugül, yaptığı açıklamada, alıcın orman alanlarının dip kısımlarında yetişen çalılık olarak tabir edilen küçük bir bitki olduğunu belirtti.

    Yurdugül, ''Türkiye'de Batı, Orta, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinin yükseltisi çok fazla olmayan yerleri ile Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde ılıman kuşak bitkisi olarak yetişiyor. Küçük, kırmızı veya sarı renkli olan alıç, güneşten uzak ormanların, dip kısımlarında yetişmektedir'' dedi.

    Alıç sirkesinin bir çok faydasının olduğunu kaydeden Yurdugül, şöyle konuştu:

    ''Alıç sirkesi salatalarda kullanılarak tüketildiğinde ve uzun süreli tüketildiğinde daha etkili olacaktır. Çocukluktan yetişkinliğe kadar bu şekilde büyüyen bir kişinin kalp hastalığı riski taşıma oranı genetik faktörler dışında ve diğer faktörler çıkartıldığında (şişmanlık ve ağır beslenme rejimi) kalp hastalığı riskini azaltıcı özelliği görülecektir. Salatalarda kullanılan limon ve yağ gibi alıç sirkesi kullanma gibi bir alışkanlığın edinilmesi gerekir. Bu sayede insan vücudunasağlıkanlamında çok sayıda katkı sağlayan bir besini kazanmış oluruz.''

    Alıç sirkesinin üzüm ve elmanın olduğu yerlerde üretildiğini vurgulayan Yurdugül, ''Alıç sirkesinin, Türkiye'de üzümün yaygın olduğuİzmirbölgesi, Eskişehir, Ankara, Adana, Nevşehir, Elazığ ve İstanbul'da üretimini görebiliyoruz'' diye konuştu.

    Yurdugül, alıç sirkesini içmek yerine salatalarda kullanılarak tüketilmesini istedi.
     

Sayfayı Paylaş