1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Alkolün bir kadehi bile kanser riskini arttırıyor.

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve jeriko tarafından 19 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Dünyaca ünlü mutfak kültürlerinde şaraplara ayrı bir yer ayıran Fransızlar, alkolle ilgili ezber bozan bir araştırmaya imza attı.

    Bugüne kadar 'az içilen alkolün yararlarından!' bahseden bilim adamları, bir kadeh alkolün bile kanser riskini artırdığını ortaya koydu.

    Le Figaro'da yayımlanan araştırmaya göre, vücutta kanser yapıcı moleküle dönüşen alkolün, ağız, boğaz, kalın bağırsak, meme, karaciğer, yemek borusu ve gırtlak kanseri riskini yüzde 168'e kadar artırabildiği açıklandı. Fransa Ulusal Kanser Enstitüsü'nden Dominique Maraninchi ve Fransa Halk Sağlığı Genel Müdürü Didier Houssin, günde bir kadehin ağız, boğaz ve gırtlak kanseri riskini yüzde 168, yemek borusu kanseri riskini yüzde 28, meme kanseri riskini yüzde 10 ve kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 9 artırabileceğine dikkati çekti. 2007'de yapılan 7 binden fazla bilimsel araştırmanın yer aldığı uluslararası rapora dayanarak broşür hazırlayan bilim adamları, riskin, alkol türüne göre değil, günde içilen alkol miktarına göre arttığını vurguladı. 'Beslenme-Kanserden Korunma' adlı broşürde araştırmacılar, kansere karşı meyve sebze tüketilmesi, et ve şarküteri ürünlerinin azaltılması ve fiziksel faaliyetler yapılması önerisinde bulundu. Çok ciddi araştırmalara dayanan bilim adamları, haftada 5 kez, günde en az 30 dakikalık fiziksel faaliyetin, kalın bağırsak, meme ve rahim kanseri riskini, meyve sebze tüketiminin artırılmasının ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, akciğer ve mide kanseri riskini azalttığına işaret etti. Alkol dışında, aşırı kilonun yemek borusu, rahim, böbrek, pankreas, meme, kalın bağırsak, ve safra kesesi kanseri riskini artırdığına dikkat çekti. Düzenli olarak her gün tüketilen 100 gram etin kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 29, 50 gram şarküteri ürününün ise yüzde 21 artırdığı kaydedildi.
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Alkol denen meretten zaten nefret ederim ve kullanımını tasvip etmiyorum ama etle ilgili istatistik dikkatimi çekti. Doğru mu acaba?
     
  3. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Safir ete takıldığına göre eti çok seven ve yiyen bir misin yoksa :)
    Ama ben daha önce de etin barsak kanseri riskini artırdığını okumuştum maalesef.Doğru olma ihtimali yüksek sanırım.
     
  4. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Eti pek sevmem doğrusu ama son zamanlarda kendime telkin ederek yemeye başlamıştım, "faydalıdır, şöyledir, böyledir" diyerek.. En iyisimi eski günlerime geri döneyim ben :)
     

Sayfayı Paylaş