Alman Pastası

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,024
Beğeniler
6,468
Şehir
Seattle.
#1

O kadar leziz görünüyor ki paylaşmak istedim.
En kısa zamanda yapmayı ümid ediyorum...




Pastanın yanındaki içecek Reyhan Şerbeti.
Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 silme su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Krema malzemeleri

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeli un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için: Pudra şekeri



Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremanızı hazırlayın: Sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar mikserle çırpın. Eğer krema çok katı duruyorsa içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.

Kekiniz için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlayana kadar çırpın.
Yağ, süt ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.

Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmamalı.)
26 veya 28 cm.lik bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın.

Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
190 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 20-25 dakikada kek pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Kekinizi bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin.
Kremayı tekrar çırpıp, kekin ortasına dökün ve yayın. Üst parçasını kremanın üzerine kapatın.
En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra kekiniz yenmeye hazır.

Afiyet şifa olsun, şükrümüz bol olsun





 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,024
Beğeniler
6,468
Şehir
Seattle.
#2


Biraz evvel yaptım,sadece içerisine çok az mahlep ekledim kokusu için...
Ve birazda parça çikolata.
Nefis bir tat. Çekinmeden deneyebilirsiniz...

 

Benzer konular

Top