1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Alman Pastası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 15 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    O kadar leziz görünüyor ki paylaşmak istedim.
    En kısa zamanda yapmayı ümid ediyorum...


    [​IMG]

    Pastanın yanındaki içecek Reyhan Şerbeti.
    Malzemeler

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 silme su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı vanilya

    Krema malzemeleri

    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı tepeli un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 adet yumurta
    4 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Üzeri için: Pudra şekeri

    [​IMG]

    Alman Pastası Nasıl Yapılır?

    Öncelikle kremanızı hazırlayın: Sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar mikserle çırpın. Eğer krema çok katı duruyorsa içine biraz süt ekleyebilirsiniz. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.

    Kekiniz için: Yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlayana kadar çırpın.
    Yağ, süt ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.

    Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmamalı.)
    26 veya 28 cm.lik bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp unlayın.

    Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
    190 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 20-25 dakikada kek pişecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

    Kekinizi bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin.
    Kremayı tekrar çırpıp, kekin ortasına dökün ve yayın. Üst parçasını kremanın üzerine kapatın.
    En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra kekiniz yenmeye hazır.

    Afiyet şifa olsun, şükrümüz bol olsun

    [​IMG]



     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Biraz evvel yaptım,sadece içerisine çok az mahlep ekledim kokusu için...
    Ve birazda parça çikolata.
    Nefis bir tat. Çekinmeden deneyebilirsiniz...

     

Sayfayı Paylaş