1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 12 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    ALMAN KURABİYESİ

    • 5 Bardak Un
    • 375 gr. Tereyağı
    • 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
    • 1 Tatlı Kaşığı Maya
    • 100 gr. İri Taneli Toz Şeker
    • 2 Yumurtanın Sarısı

    Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dk. pişirin ve soğumaya bırakın
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BALLI BADEMLİ ALMAN PASTASI

    • 175gr. şeker
    • 4 yumurta
    • 175 gr. un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • Üstü:
    • 100 gr. file badem
    • 4 tatlı kaşığı bal
    • 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole
    • 500 gr. çiğ krema

    Fırını 175° C'ye ısıtın. Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın. Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne file bademleri yerleştirin. Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin. Kremayı çırpın, üstüne creme ole'yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin. Karışımı kekin üstüne yayıp, üst kek parçayı kapatın. 4 kaşIk baLI IsItIp kekin üzerine sürün.
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    VİŞNELİ STRUDEL

    Hamuru:
    • 150 gr (1 1/4 su bardağı) un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 yumurta (hafifçe çupilmış)
    • 1/2 su bardağı ılık su
    • 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
    Harcı:
    • 1 kg vişne (yıkanmış, her biri 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış)
    • 60 gr (1/4 su bardağı) şeker
    • 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
    • 60 gr (1/2 su bardağı) badem (kıyılmış)
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
    • 60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş)

    Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz. Ortasını havuz biçimi açıp, yumurta, su ve ısıtılmış yağı katınız.
    Spatulayla ya da parmaklarınızla havuzun içindeki harçları karıştırınız. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş unu da yedirmeye başlayınız. Bütün un karışınca, hamuru unlanmış tezgaha alıp 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurduktan sonra, top yapınız.
    Kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Top halindeki hamuru kaseye yerleştiriniz. Temiz ve nemli bir bezle kasenin üstünü örtüp, ılık ve esintisiz bir yerde yarım saat bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede vişne, şeker, limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademleri karıştırıp, bir kenara bırakınız.
    Tezgahın üstüne büyük, temiz bir örtü yayıp, hafifçe unlayınız. Hamuru örtünün üstüne koyup, merdane ile harcı yufka inceliğinde açınız.
    Yufkayı elleriniz üstüne alarak kağıt inceliğine gelinceye kadar dikkatlice çekiştiriniz. (Hamurda 2-3 küçük delik açılmasının bir sakıncası yoktur.) Hamurun kenarlarını makasla düzeltiniz.
    Önce fırınınzı yüksek sıcaklığa (230''C) getirip, ısıtınız.
    Tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız.
    Yağın yarısını fırçayla hamurun üstüne sürüp, dövülmüş bademi serpiniz.
    Vişne karışımını hamurun üstüne uzun bir şerit halinde (hamurun size bakan kenarının 7,5 cm ötesinden başlayarak öbür uca 5 cm yaklaşana kadar) kaşıkla seriniz.
    Bezi kaldırarak hamuru vişneli harcın üstüne rulo halinde sarıp, uçlarını birleştiriniz. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağla hamuru yağlayınız. Keskin bir bıçakla ştrudel rulosunu fırın tepsinize sığacak büyüklükte parçalara kesip, parçalan tepsiye yerleştiriniz.
    Tepsiyi fırının orta katına sürüp, 10 dakika pişiriniz. Sıcaklığı düşürüp 20 dakika daha, ştrudel kıtır kıtır olup pembeleşinceye kadar pişiriniz.
    Tepsiyi fırından alıp, ştrudeli dilimleyerek servis ediniz.
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PEYNİRLİ STRUDEL

    Hamuru:
    • 300 gr (2+1/2 su bardağı) un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
    • 1 su bardağından biraz az su (ılık)
    • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

    Harcı:
    • 750 gr beyaz peynir (ufalanmış)
    • 60 gr (1/4 su bardağı) şeker
    • 2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
    • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
    • 120 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm
    • 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)
    • 60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi

    Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Küçük bir kasede yumurtayı su ve tereyağla iyice karıştırınız. Tahta bir kaşıkla yumurta-su karışımını una katıp, iyice karıştırınız. Ellerinizle sıkı bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
    Hamuru unlanmış tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek oluncaya kadar yoğurunuz. Hamuru ısıtılmış bir kaseye alıp kaseyi bir bezle örterek, ılık ve esintisiz bir yerde 30 dakika bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir kasede peynir, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi ve üzümü iyice karıştırıp bir kenara bırakınız.
    Büyük ve temiz bir bezi bir masaya seriniz. Beze biraz un serpip, hamuru üstüne yerleştirerek, unlanmış bir merdaneyle yufka inceliğinde açınız. Ellerinizin dışıyla hamuru kaldırıp çekiniz ve kağıt kadar inceltiniz. (Yufkada birkaç küçük delik açılmasının bir sakıncası yoktur). Yufkanın kenarlarını makasla düzeltiniz.
    Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 C) getirip, ısıtınız.
    İki büyük tepsiyi 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız.
    Yufkayı 3+1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp, ekmek içinden 3-4 çorba kaşığı ayırarak, kalanını yufkanın üstüne serpiniz.
    Peynir karışımını yufkanın üstüne uzun bir şerit halinde (size yakın kenardan 7,5 cm içeri doğru ve uçlardan 5'er santim içerde) sürünüz.
    Bezi kaldırarak yufkayı peynirin üstüne rulo biçimi gibi sardıktan sonra, uçlarını içeri kapatınız.
    Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı yufkanın üstüne sürüp, ayırdığınız 3-4 çorba kaşığı ekmek içini serpiniz.
    Keskin bir bıçakla ştrudeli tepsiye girecek büyüklükte parçalara keserek, parçaları açık tarafları alta gelecek biçimde, yağladığınız tepsilere yerleştiriniz. Tepsileri fırının orta katına sürerek, ştrudeli 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltıp (200 C), 20 dakika daha, ştrudeller kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişirdikten sonra, tepsileri fırından alınız. Ştrudelleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
     
  5. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    KARIŞIK MEYVELİ STRUDEL

    Hamuru:
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
    • 300 gr ştrudel hamuru

    Harcı:
    • 6 elma (kabukları soyulup, çekirdekli kısımları çıkarılarak doğranmış)
    • 120 gr (2/3 su bardağı) kuşüzümü
    • 60 gr (1 3 su bardağı) badem (kavrulup doğranmış)
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 2 çorba kaşığı badem (dövülmüş)

    Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede elmaları, kuşüzümünü, kavrulup doğranmış bademleri, hindistancevizi rendesini, tarçını ve dövülmüş bademleri karıştırıp kaseyi bir kenara bırakınız.
    Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230'C) getirip, ısıtınız.
    1 çorba kaşığı tereyağla iki fırın tepsisini yağlayınız. Kalan 3 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla (1,5 çorba kaşığı) ştrudel hamurunu yağlayınız. Hamuru makasla 20 eşit dikdörtgen parçaya kesiniz.
    Her hamur dikdörtgeninin üstüne kenardan 2,5 cm içeri doğru eşit miktarda elmalı harçtan koyunuz. Dikdörtgenleri uzun kenarlarından rulo biçimi sarınız. Ruloları açık tarafları alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı bir fırçayla sürünüz.
    Tepsileri fırına sürüp 10 dakika pişiriniz. Sıcaklığı düşürüp (200°C) 15 dakika daha, rulolar kızarıp kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz. Tepsileri fırından alınız.
    Karışık meyveli ştrudellerinizi dilerseniz hemen ısıtümış bir servis tabağında yada tel ızgarada soğuttuktan sonra, servis ediniz
     
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ŞTOLLEN

    • 120 gr (8 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 15 gr taze (yaş) maya
    • 180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı ılık su
    • 3/4 su bardağı süt (kaynak halde)
    • 480 gr (4 su bardağı) un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 kahve kaşığı hindistancevizi
    • 2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
    • 180 gr (1 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi
    • 90 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm
    • 75 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (doğranmış)

    Kaplaması:
    • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
    • 250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri
    • 2 çorba kaşığı su
    • 1 kahve kaşığı vanilya esansı
    • Süslemesi:
    • 8 ceviz (her biri ortadan 2'ye bölünmüş)

    1 tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız.
    Mayayı ve 1 çay kaşığı şekeri küçük bir kaseye ufalayıp bir çatalla eziniz. Suyu ekleyip, şeker ve mayayı çatalla çırparak, pürtüksüz bir bulamaç elde edinceye kadar kabartınız. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım kabarıp köpükleninceye kadar bekletiniz.
    Bu arada, kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) yağı kaynak süte katıp, yağ eriyinceye kadar sürekli karıştırınız. Yağ-süt karışımını ılıyana kadar bir kenara bırakınız.
    Unu, kalan 180 gr şekeri, tuzu, tarçını ve hindistancevizi rendesini ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz. Unlu karışımın ortasında havuz biçiminde bir çukur açıp içine mayalı karışımı, süt ve tereyağı karışımını ve yumurtaları koyunuz. Parmaklarınızla yada bir spatulayla, unu karışımın içine yavaş yavaş karıştırınız. Bütün un karışıp, hamur kasenin kenarlarından ayrılıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz. Hamuru unlanmış bir tezgaha koyup, 10 dakika kadar yoğurunuz. (Gerektikçe tezgahı yeniden unlayınız. Hamur esnek ve pürtüksüz olmalıdır.) Büyük kaseyi çalkalayıp iyice kurulaladıktan sonra, hafifçe yağlayınız. Hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Hamurun üstünü hafifçe unlayıp, kasenin üstüne temiz ve nemli bir bez örtünüz. Kaseyi ılık ve esintisiz bir yerde 1-1,5 saat, hamur kabarıp hemen hemen 2 kat oluncaya kadar bekletiniz. Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha koyup, 4 dakika kadar kuvvetle yoğurunuz. Meyve kabuğu şekerlemesini, kuru üzümleri ve doğranmış cevizleri hamura katıp, her tarafına dağılıncaya kadar iyice yoğurunuz. Hamura oval bir biçim verip, yağladığınız tepsiye yerleştiriniz. Yeniden nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 30-35 dakika, hamur biraz kabarıncaya kadar bekletiniz.
    Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız.
    Tepsiyi fırına sürüp, hamuru 15 dakika pişiriniz. Sonra fırını orta sıcaklığa (150 C) getirip, 30 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, altına parmağınızla vurunuz (davul gibi ses veriyorsa pişmiş demektir). Fırının sıcaklığını biraz daha kısıp (170°C), ekmeği, tersyüz ederek yeniden fırına koyarak 5-10 dakika daha pişiriniz. Ekmeği fırından alıp, tel ızgara üstünde soğumağa bırakınız.
    Bu arada kaplamasını hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı, pudra şekeri ve suyu iyice karıştırıp, vanilya esansını katınız. Ekmek soğuyunca, geniş sırtlı bir bıçakla kaplamayı üstüne bolca sürünüz. Üstünü yarım cevizlerle süsleyip, kalın dilimler halinde keserek servis ediniz.

    Not: Geleneksel olarak [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]'de servis edilen Alman tatlı ekmeğidir
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ALMAN USULÜ ŞNİTZEL

    • 4 büyük dana bifteği (dövülmüş)
    • 1 limonun suyu
    • 30 gr (1/4 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış)
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    • 1/4 su bardağı et suyu
    • 250 gr küçük mantar (silinip, dilimlenmiş)
    • 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
    • 1 kahve kaşığı tuz
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 125 gr (1/2 su bardağı) krema

    Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz. Arasıra bifteklerin üstüne kaşıkla limon suyundan gezdirerek, 30 dakika, bir kenarda bekletiniz. Biftekleri çıkarıp, kağıt peçete üstünde kurulayarak, bir kenara bırakınız. (Tabakta kalan limon suyunu atınız.)
    Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
    Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca hazırladığınız dana şnitzellerini tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu ekleyip kaynatınız. Kaynayınca sürekli karıştırarak, şnitzelleri 2 dakika daha pişiriniz. Maşa ya da delikli kepçeyle, şnitzelleri tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız.
    Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar, taze soğan, tuz, biber ve hindistancevizini ekleyip, iyice karıştırınız. 3 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
    Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ALMAN USULÜ SOĞAN ÇORBASI

    • 1 kg soğan (ince doğranmış)
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 defne yaprağı (ufalanmış)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2+1/2 su bardağı süt
    • 2+1/2 su bardağı tavuk suyu

    Büyük boy bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları koyup 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiriniz. Tahta bir kaşıkla unu ekleyip 2 dakika, rengi pembeleşene kadar kavurunuz. Defne yaprağı, tuz ve biberi serpiniz.
    Tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyiniz.
    Et suyunu da boşaltıp, tencereyi yeniden ateşe oturttuktan sonra, arasıra karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika, soğanlar iyice yumuşayana kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir çorba kasesine aktararak, servis ediniz.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PATATES SALATASI (ALMANYA)

    • 500 gram sarı patates (4 büyükçe)
    • biraz tuz
    • 2 kahve fincanı sirke
    • 1 baş soğan
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 2 tatlı kaşığı hardal
    • 1 demet yeşil soğan
    • 1 kahve kaşığı karabiber

    1) Bir kaba 500 gram sarı patates ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra, patatesler yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı, sonra da bunları sudan çıkararak derhal kabuklarını ayıklanmalıdır.
    2) Patateslerin kabuklarının ayıklanması sona erince bunları soğutmadan derhal büyükçe bir kâseye fındık büyüklüğünde parçalara doğramalı, sonra kâsedeki bu patateslere, 1 miktar tuz, 2 kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı karabiber ile, çentilircesine küçük doğranmış 1 orta baş kuru soğanı da ilâve etmeli ve patatesler sirke ve yağı iyice çekipde mayonezimsi bir hal alıncaya kadar bunları tahta kaşıkla on, on beş dakika çevirircesine karıştırmalıdır.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    NÜRNBERG PUDİNGİ

    • 1 tatil kaşığı rafine yağ
    • 6 dilim tost ekmeği (kabukları kesilip, zar biçiminde doğranmış)
    • 250 gr (1 su bardağı) krema
    • 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
    • 175 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem
    • 175 gr (3/4 su bardağı) şeker
    • 175 gr sütsüz (bitter) çikolata (1 tatlı kaşığı rafine yağda eritilmiş)
    • 1 çay kaşığı neskafe
    • 6 yumurta


    5 su bardaklık bir puding kalıbını 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız. Kremayı küçük bir kaseye koyup, ekmekleri 5 dakika kremada bırakıp, delikli kepçeyle bir tabağa çıkararak, bir kenara bırakınız.
    Yağı orta boy bir kasede, yumuşak ve köpük köpük olana kadar tahta kaşıkla dövünüz. Yavaş yavaş badem, şeker, çikolata ve toz neskafeyi katıp, iyice karıştırınız.
    Kremada şişirilmiş ekmekleri ve kremayı ekleyip, karışımı pürtüksüz ve kremamsı olana kadar dövünüz. Yumurtaları, birer birer, her birinden sonra iyice döverek, ekleyiniz.
    Hazırladığınız bu pudingi, yağladığınız kalıba dökünüz. Kalıbın ağzından 10 cm daha geniş alüminyum kağıt kesip, ortasından 2,5 cm'lik pili yaparak kalıbın üstüne kapatınız. Alüminyum kağıdı bir iple kalıbın kenarlarına sıkıca bağlayınız.
    Büyük bir tencereyi yarı yarıya kaynar suyla doldurup, kalıbı içine oturtunuz. Tencerenin kapağını kapatıp, pudingi ağır ateşte 1,5-2 saat, kabarık ve ele sert gelene kadar buharda pişiriniz. (Tenceredeki su buharlaştıkça biraz daha su katınız.)
    Tencereyi ateşten indirip, kalıbı çıkardıktan sonra alüminyum kağıdı açınız. Kalıbın kenarlarında çepeçevre bıçak gezdirip, üstüne bir servis tabağı kapatınız.
    Kalıbı ve tabağı birlikte ters yüz edip, hafif bir silkeleyişte pudingi servis tabağına çıkararak servis ediniz.
     

Sayfayı Paylaş