1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Amerikan Usulü Sığır Pirzolası

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [h=2]amerikalıların sığır pirzolalarını nasıl yaptıklarını merak edenler için tarif - sığır pirzolası nasıl yapılır - amerikan usulü pirzola[/h]



    [​IMG]

    Malzemeler

    1,5 kg sığır pirzolası (tek parça halinde)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    30 gr (2 çorba kaşığı) Teremyağ
    10 taze soğan (ince kıyılmış)
    2 büyük sivri kırmızıbiber (çekirdekleri ve beyaz kısımları ayıklanıp, ince doğranmış)
    1+1/2 su bardağı et suyu

    Hazırlanışı

    Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız.

    Etin her yanını tuz ve biberle iyice ovunuz. Eti fazla derin olmayan bir fırın tepsisine koyup, fırına sürerek 30 dakika (arada bir kez çevirerek) kızartınız. Bu arada, büyük bir tavada Teremyağ hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca taze soğanları ve biberleri koyup 3-4 dakika, soğanlar iyice yumuşayana ve pembeleşene kadar, sürekli karıştırarak pişiriniz. Et suyunu ekleyip, ateşi iyice yükselterek kaynatınız. Kaynayınca tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakınız. Fırını orta sıcaklığa (180 C) getirip, eti fırından alarak, tavadaki karışımı üstüne dökünüz. Tepsinin üstünü kapatıp, yeniden fırına sürerek 2 saat daha, et yumuşayana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

    Not: Amerikan usulü sığır pirzolasını, yanında patates püresiyle servis edebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş