1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Amonyaklı Pasta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 20 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Farklı ve kendine has bir tadı olan, amonyak ile çok daha özel bir tada bürünen özel bir pastayı, amonyaklı pastayı sizler için ele alıyoruz.

    Amonyaklı Pasta Malzemeleri

    bir kahve fincanı oranında eritilmiş margarin
    2 adet yumurta ve bir kahve fincanı kadar toz şeker
    bir kahve fincanı kadar süt
    bir tatlı ya da yemek kaşığı kadar toz amonyak
    bir litre kadar süt ve iki kaşık kadar un
    2 kaşık kadar nişasta (yemek kaşığı önerili)
    2 yumurtanın sarısı
    bir buçuk bardak kadar şeker
    bir paket vanilya

    Amonyaklı Pasta Hazırlanışı
    Amonyağı süt ile güzelce eritiyoruz. Akabinde, şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Hazırladığımız bu karışıma yumurta ekleyerek yağımızı da katıyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar karıştırmaya ve yoğurma işlemine devam ediyoruz. Akabinde hamurumuzu sekiz farklı eşit parçaya bölüyoruz. Pasta katları fazla olsun der iseniz, bu rakamı ve malzemeleri arttırabilirsiniz. Akabinde, iç kısmını ve kremayı ekliyoruz, kıvama gelene kadar fırında pişiriyoruz.

    Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş