Amonyaklı Pasta

~meLek~

GalataSaray'ım
Katılım
15 Tem 2013
Mesajlar
3,477
Beğeniler
190
Şehir
Napcan geLcenmi ki?
#1
Farklı ve kendine has bir tadı olan, amonyak ile çok daha özel bir tada bürünen özel bir pastayı, amonyaklı pastayı sizler için ele alıyoruz.

Amonyaklı Pasta Malzemeleri

bir kahve fincanı oranında eritilmiş margarin
2 adet yumurta ve bir kahve fincanı kadar toz şeker
bir kahve fincanı kadar süt
bir tatlı ya da yemek kaşığı kadar toz amonyak
bir litre kadar süt ve iki kaşık kadar un
2 kaşık kadar nişasta (yemek kaşığı önerili)
2 yumurtanın sarısı
bir buçuk bardak kadar şeker
bir paket vanilya

Amonyaklı Pasta Hazırlanışı
Amonyağı süt ile güzelce eritiyoruz. Akabinde, şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Hazırladığımız bu karışıma yumurta ekleyerek yağımızı da katıyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar karıştırmaya ve yoğurma işlemine devam ediyoruz. Akabinde hamurumuzu sekiz farklı eşit parçaya bölüyoruz. Pasta katları fazla olsun der iseniz, bu rakamı ve malzemeleri arttırabilirsiniz. Akabinde, iç kısmını ve kremayı ekliyoruz, kıvama gelene kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Top