1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Ananaslı Yengeç Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 18 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.435
    Beğenileri:
    5.145
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.459 ÇTL
    MALZEMELER

    150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
    1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
    1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 adet kesme şeker
    1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
    3 dal taze nane
    3 dal taze fesleğen
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
    Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
    Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
    Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
    Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
    Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
     
Benzer Konular
  1. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    443
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    1.106
  3. BeReNN
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    469
  4. ZeyNoO

    Yengeç

    ZeyNoO, 12 Ocak 2012, Paylaşıldığı Yer: Hayvanlar
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    524
  5. SiyahkaLem
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    189
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş