1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ankara Tavşanı Yetiştiriciliği

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve Suskun tarafından 22 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Ankara tavşanı yetiştiriciliği için iklim çok önemli. Sıcaklık ve nem büyük önem taşıyor. Bunun için ya serin yerler tercih edilmesi ya da suni havalandırma sistemleri kullanılması öneriliyor.

    Tavşanlar için kapalı alan ve kafes gerekiyor. Kullanılacak alan tavşan kapasitesine göre değişir. Örneğin, bin tavşanlık bir işletme için 400 metrekarelik bir alan yeterli oluyor. Tavşanlar için kafeslerin en az 65*65* 50 cm boyutlarında olması öneriliyor.

    Tavşan yetiştiriciliğini diğer hayvancılık türlerinden ayrı düşünmek gerekiyor. Çünkü sürekli doğum, sürekli yavru bakımı söz konusu. Ancak, tavşan yetiştiriciliği yoğun emek gerektirmeyen, hemen herkesin yapabileceği bir iş.

    Ankara tavşanının sadece yününden değil etinden, gübresinden hatta kan ve iç organlarından da faydalanılıyor. Gübresi gül ve sebze yetiştiriliciliğinde kullanılıyor. Kanı ve iç organları ilaç yapımında kullanılıyor.

    Damızlık anaç ve erkekler tek tek kafeste besleniyor. Aynı ananın yavruları 5-6 tavşan bir kafese gelecek şekilde konabiliyor. Bu yavru tavşanlar 90-100 günlük olduklarında, damızlık olanlar yine tek kafeslere konulurken, diğerleri kesime yollanıyor.

    Yeni kurulan bir işletmenin sadece bir fabrikaya yün verebilmesi için ortalama bin tavşanlık üniteye ulaşması gerekiyor.

    Tavşanlar sığırlara verilen her türlü yemi yiyebiliyorlar; arpa, buğday, kepek, yonca, yer fıstığı, bezelye, soya, şeker pancarı, havuç...


     

Sayfayı Paylaş