Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,651
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi


900 gram ayıklanmış bezelye
1 demet taze soğan
1 adet patates
850 ml tavuk veya sebze suyu
1 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı krema
1 tutam tozşeker
4 çorba kaşığı kıyılmış nane
Tuz, taze çekilmiş karabiber
250 gram Antakya sürk peyniri



Taze soğanı temizleyip iri parçalar halinde kıyın. Patatesi soyun. Tavuk suyu (veya sebze suyu), patates, sarmısak, bezelye ve taze soğanı tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Karışımdan iki çorba kaşığını kenara ayırın. Kalanı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Üzerine 4 çorba kaşığı krema, limon suyu, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Ayırdığınız bezelyeli karışım ve naneyi ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kalan 2 çorba kaşığı kremayı damla şekli oluşturacak şekilde dökün. Küçük küpler halinde doğranmış sürk peynirleri ile sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
 
Düzenleyen yönetici:

Benzer konular

Top