1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Antalya Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Antalya Mutfağı

    Antalya, maviyle yeşilin kaynaştığı en güzel kentlerimizden biri. Eşsiz sualtı güzellikleri, yer üstü harikalarıyla yarışır. Ilıman iklimi ve tarıma elverişli topraklarıyla genelde sebze özelde bakliyat türünde envaî çeşit ürünü kucağında büyütür Antalya. Seralarıyla, kendi besin ihtiyacını karşılamanın ötesinde tüm ülkemiz için gıda kaynağı olur. Hatta yurtdışına ihraç ettiğimiz sebze ve meyveler de burada en kaliteli şekilde yetiştirilir. Bu verimli toprakların yöreye özel lezzetler üretmesi de pek tabii. Reçellerin aklınıza belki de gelmeyen çeşitlerine Antalya’da rastlayacaksınız. Bazı deniz ürünleri çeşitlerini belki de ilk kez orada tadacaksınız. Yöre mutfağı çok köklü ve zengindir. Yahnera, okka kabağı, papulena fava, labada, arafaşı, borani, göce çorbası, şakşuka, mercimekli dondurma, zerde, pelize, çivirdik, tüm pestil ve reçel çeşitleri peşinden gidip, tadılası örneklerin sadece bazılarıdır.
     

Sayfayı Paylaş