1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Antep Fıstıklı Burma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 23 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL



    Antep Fıstıklı Burma Nasıl Yapılır
    En Güzel Antep Fıstıklı Burma Tarifi
    Nefis Antep Fıstıklı Burma

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin

    Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon

    Hazırlanışı:

    İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın. Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizin.Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün.

    NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz.


     

Sayfayı Paylaş