1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Antep fıstıklı kaşık helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    315 ÇTL
    Malzemeler:

    125 gr Margarin
    3 Su bardağı un
    3 su bardağı Şeker
    3,5 su bardağı soğuk su
    1 çay bardağı antep fıstığı

    1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat )

    2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun.

    3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin.

    4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.

    5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin.

    AFİYET OLSUN
     

Sayfayı Paylaş