1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Antep Fıstıklı Mereng

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 17 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    Keki için

    5 yumurta akı
    150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
    280 gr toz şeker
    1 çay kaşığı limon suyu
    400 gr süzme yoğurt
    100 gr tuzsuz krem peynir
    Bir tutam tuz

    Üzeri için

    İnce çekilmiş Antep fıstığı
    Karamel sos

    Kreması için süzme yoğurt ile tuzsuz krem peyniri çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile kar haline gelene kadar çırpın. Azar azar şeker ilave ederek parlak bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
    En son çekilmiş fıstıkları ilave edin.
    Karışımı alttan üste doğru spatula ile karıştırarak yedirin. Mereng karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine, 25x12 cm boyutlarında 5 tane dikdörtgen elde edecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kenarları altın rengine dönünceye kadar pişirin. Fırından çıkartın. Soğuduktan sonra kağıdından ayırın.
    Dikdörtgen bir tabağın üzerine bir tanesini aktarın, üzerine çırpılmış yoğurtlu karışımı yayın.
    Malzeme bitene kadar aynı işlemi yineleyin.
    Antep fıstığı ve karamel sos ile süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun... :)


     

Sayfayı Paylaş