1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Antep katmeri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 14 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Antep katmeri malzemeleri
    4 su bardağı un
    Tuz
    Yarım limon
    Su

    Açmak İçin:
    Sıvı yağ

    Kaymağı İçin:
    3 su bardağı süt
    1 su bardağı irmik

    İç Harcı İçin:
    Antep fıstığı
    Toz şeker

    Üzeri İçin:
    Urfa sade yağı



    Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz.
    Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz.
    Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz. Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz. Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz.
    Ortasına kaymaktan koyuyoruz. Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz.
    Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
     

Sayfayı Paylaş