Ara Öğün Seçenekleri

Düş

Septik bir KADIN
Özel üye
Yarışma Birincisi
Katılım
20 Şbt 2012
Mesajlar
3,098
Beğeniler
2,709
#1
Ara öğün tüketimi ile temel amaç, kan şekerinizi dengede tutarak çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemek; diğer taraftan da metabolizma hızını artırmaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır.

Ara öğün faydalıdır ama ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği de çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almanızla sonuçlanacaktır. Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparsanız, hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır, hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.


Sizlere önerebileceğimiz sağlıklı ara öğün seçenekleri;

40gr ceviz: 8 adet

40gr fındık: 20 adet

40 gr badem: 20 adet

40gr yer fıstığı: 20-25 adet

40gr antep fıstığı: 20 adet

Ara öğünlerde bunlardan biri yenilebilir.
 

Benzer konular

Top