1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ara Öğün Seçenekleri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Düş tarafından 17 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Düş
    No Mood

    Düş Septik bir KADIN Özel üye

    Katılım:
    20 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.935
    Beğenileri:
    2.063
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    1.158 ÇTL
    Ara öğün tüketimi ile temel amaç, kan şekerinizi dengede tutarak çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemek; diğer taraftan da metabolizma hızını artırmaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır.

    Ara öğün faydalıdır ama ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği de çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almanızla sonuçlanacaktır. Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparsanız, hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır, hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.


    Sizlere önerebileceğimiz sağlıklı ara öğün seçenekleri;

    40gr ceviz: 8 adet

    40gr fındık: 20 adet

    40 gr badem: 20 adet

    40gr yer fıstığı: 20-25 adet

    40gr antep fıstığı: 20 adet

    Ara öğünlerde bunlardan biri yenilebilir.
     

Sayfayı Paylaş