Arabaşı çorbası-Konya

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Katılım
24 Hzr 2011
Mesajlar
10,073
Beğeniler
114
Şehir
Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
#1


ARABAŞI ÇORBASI

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

Hamuru için;
1 kase un
5 kase su

Yapılışı:
Bütün tavuk 2 tatlı kaşığı tuzla birlikte düdüklü tencerede haşlanır.

Hamuru için; ayrı bir tencereye 1 kase un konulur ve üzerine 5 kase su dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır ve 1 çay kaşığı tuz serpilir. Devamlı karıştırılmaya devam edilir ve iyice koyulaşınca ocaktan alınıp derin bir cam tepsiye dökülür, oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Çorbanın pişeceği tencere 4 yemek kaşığı tereyağı eritilip 3 yemek kaşığı un devamlı karıştırılarak kahverengi olana ve tencereye yapışmayan bir kıvam alana kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Haşlanan tavuğun suyu süsülür ve salçayla renklenen unun üzerine dökülür. Biraz da normal su eklenir. Çorba kısık ateşte kaynarken tavuk etleri didiklenir. Kaynayan çorbaya tavuk etleri eklenip karıştırılır. 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hamurla birlikte servis edilir.
Arabaşı Çorbası servise hazırdır.


 

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,728
Beğeniler
5,006
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#3
Yozgatın meşhur yemeğidir. Bizimkiler çok severler. Kış geldimi mutlaka yaparlar ve çokta severler. Severler dedim ben sevmem sadece çorbasını içerim bol acılı ve limonlu olarak :)
 

Benzer konular

Top