1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Arabaşı çorbası-Konya

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    4.730
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    510 ÇTL
    [​IMG]

    ARABAŞI ÇORBASI

    Malzemeler:
    1 adet bütün tavuk
    3 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası

    Hamuru için;
    1 kase un
    5 kase su

    Yapılışı:
    Bütün tavuk 2 tatlı kaşığı tuzla birlikte düdüklü tencerede haşlanır.

    Hamuru için; ayrı bir tencereye 1 kase un konulur ve üzerine 5 kase su dökülür. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır ve 1 çay kaşığı tuz serpilir. Devamlı karıştırılmaya devam edilir ve iyice koyulaşınca ocaktan alınıp derin bir cam tepsiye dökülür, oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

    Çorbanın pişeceği tencere 4 yemek kaşığı tereyağı eritilip 3 yemek kaşığı un devamlı karıştırılarak kahverengi olana ve tencereye yapışmayan bir kıvam alana kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Haşlanan tavuğun suyu süsülür ve salçayla renklenen unun üzerine dökülür. Biraz da normal su eklenir. Çorba kısık ateşte kaynarken tavuk etleri didiklenir. Kaynayan çorbaya tavuk etleri eklenip karıştırılır. 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hamurla birlikte servis edilir.
    Arabaşı Çorbası servise hazırdır.


     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    çok hoş diyolar,denemek nasip olmadı:)
     
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.150
    Beğenileri:
    4.580
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.587 ÇTL
    Yozgatın meşhur yemeğidir. Bizimkiler çok severler. Kış geldimi mutlaka yaparlar ve çokta severler. Severler dedim ben sevmem sadece çorbasını içerim bol acılı ve limonlu olarak :)
     

Sayfayı Paylaş