1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Arap Kadayıfı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 30 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.781
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    383 ÇTL
    Arap Kadayıfı





    Malzemeler


    5 adet yassi kadayif
    3 adet yumurta (çirpilmis)
    1 bardak un
    1 su bardagi süt
    250 gr çiçek yagi
    450 gr seker
    600 gr su
    Yarim limon
    50 gr çekilmis yesil fistik


    Yapilis Tarifi


    Kadayiflarin etrafini bir makas yardimiyla çok ince keserek aldiktan sonra tepsiye koyup ilik sütü ilave edin.Daha sonra önce una daha sonra çirpilmis yumurtaya bulayarak bir tavada kizgin yagda kizartin.Daha sonra hazirladiginiz surubun içine koyarak 20 dakika hafif ateste arada bir alt üst ederek kaynatip pisirip sogumaya alin.Soguduktan sonra surubun içinden alip yesil fistik ile servis yapin.
     

Sayfayı Paylaş