1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Armut Bombası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çirkin Kral tarafından 18 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. Çirkin Kral

    Çirkin Kral Forum Tutkunu

    Katılım:
    4 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.948
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    1.880
    Meslek:
    Gümrükçü
    Yer:
    istanbul
    Banka:
    62 ÇTL
    Malzemeler
    6 adet Santa Maria armut
    1 su bardağı cekilmiş ceviz
    2 tatlı kaşığı bal
    2 tatlı kaşığı şeker
    1 limon rendesi
    1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
    1 paket vanilyalı hazır puding
    2 su bardağı süt
    Süs için toz tarçın

    Hazırlanışı
    Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını Soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak Hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir Tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale Gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, Limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak Oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 Cm. kalınlığında sıvanır. önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 Cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En Üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı Kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra Kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin Ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş