1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Aşçı Salatası

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 14 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Malzemeler

    •1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
    •2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
    •1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
    •4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış)
    •8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
    •Yarım bağ dereotu, ince kıyım

    Sosu için:

    •1 adet limon suyu
    •1 kahve fincanı sıvı yağ
    •1 kahve fincanı yoğurt
    •Yeterince tuz



    [​IMG]


    Yapılışı

    Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın.
    2 adet domatesi dörde bölüp ince kıyın. Salatalığı dörde bölüp ince ince kıyın. Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun.

    Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün. Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin. Salatanız servise hazırdır.

    Püf noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin böylelikle iyi çıkmasıdır.
     

Sayfayı Paylaş