1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Askerlik Şart Değil!

Konusu 'Sadece Magazin Haberleri' forumundadır ve cırcırböcee tarafından 31 Aralık 2007 başlatılmıştır.

  1. cırcırböcee

    cırcırböcee V.I.P V.I.P

    Katılım:
    13 Haziran 2006
    Mesajlar:
    3.525
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    335 ÇTL
    Türk vatandaşı olma şartları yeniden düzenlendi. Artık askerlik şart değil. Neden mi?
    Askerliği, vatandaşlık şartı olmaktan "çıkaran" yasa tasarısı, Meclis gündemine geliyor. Türk vatandaşlık yasasında "değişiklik" yapılmasını öngören tasarı, vatandaşlıktan çıkarılma ve alma gerekçelerini "yeniden" belirliyor. Buna göre, askerlik yapmayanlar, vatandaşlıktan çıkarılmayacak. Bir Türk vatandaşıyla evlenme de, "doğrudan" vatandaşlık hakkı sağlamayacak.

    Hükümetin bir yıldan beri üzerinde çalıştığı vatandaşlık yasa tasarısı, çarşamba günü İçişleri Komisyonu’nda görüşülecek. Amaç Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlamak.

    ASKERLİK YÜZÜNDEN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMA KALKTI

    Tasarıdaki en önemli düzenleme askerlikle ilgili. Halen yürürlükteki vatandaşlık yasasına göre, mazeret göstermeksizin askerlik yapmayanlar vatandaşlıktan çıkarılabiliyor. Yeni düzenlemeyle askerlik vatandaşlıktan çıkarılmak için gerekçe olmayacak.

    Ama; yabancı ülkede izinsiz askerlik yapanlar, Türkiye'yle savaş halinde bulunan bir ülkede izinsiz çalışanlar ve yine yabancı ülkede Türkiye'nin çıkarlarına aykırı görevde bulunup da uyarılara rağmen ayrılmayanlar vatandaşlıktan çıkarılacak.

    EVLİLİKTE 3 YIL ŞARTI

    Türk vatandaşı olmanın şartları da yasayla yeniden düzenleniyor. Milli güvenliğe aykırı hali bulunmayan, beş yıl Türkiye'de ikamet eden, tehlikeli bir hastalık taşımayan ve yeteri kadar Türkçe konuşabilenler Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunabilecek.

    Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına geçilmesine de düzenleme getiriyor. Buna göre, vatandaşlık başvurusu için 3 yıl evli olma şartı aranacak.
     

Sayfayı Paylaş