1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Asma Yaprağında Pastırma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 8 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.944
    Beğenileri:
    333
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    707 ÇTL
    [​IMG]



    Çok lezzetli bir başlangıç, Asma Yaprağında Pastırma...

    Malzemeler:

    1 adet orta boy domates

    1 adet çarliston biber

    1 adet limon

    100 gr. Pastırma

    1 tutam maydanoz

    Zeytinyağı

    Çekilmiş tane karabiber

    Hazırlanışı:

    Domatesimizi ve çarliston biberimizi doğruyoruz. Limonumuzun kabuklarını ayırarak içini ince ince dilimler şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeye zeytinyağı ve çekilmiş karabiber ekleyerek iyice harmanlıyoruz. 1 kasenin içerisine asma yapraklarımızı kaseyi kaplayacak şekilde dözşüyoruz. Malzememizi ortasına alarak asma yapraklarıyla kapatıyoruz. Asma yapraklarıyla sarmaladığımız yemeğimizi kaseden çıkartarak ızgarada pişirmeye alıyoruz. Her iki tarafınında iyice pişmesini sağlıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
     
  2. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.352
    Beğenileri:
    390
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    547 ÇTL
    İştah açıcı görünüyor ama pastırma yerine başka bir şey deneyeceğim galiba. Kayseriliyim ama pastırmanın kokusuna dahi tahammül edemiyorum artık. Geçen yıl önce geçirdiğim bir besin zehirlenmesinden dolayı.
     
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.154
    Beğenileri:
    4.571
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.433 ÇTL
    Al bendende o kadar patik pastırma dışında ne yapılabilir onu bulmak lazım ama bulamamkı simdi kırmızı et geldi aklıma onuda yemem:) ben en iyisi yine zeytinyagli yaprağımdan vazgeçmeyim. Pastırma sevenler için mutlaka güzeldir bana uymadı eline saglık Beren.
     
Benzer Konular
  1. k@LpSiz_K@fKéF
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    368
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    916
  3. BeReNN
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    454
  4. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    924
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    526
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş