Asma Yaprağında Pastırma

BeReNN

Özel Üye
Özel üye
Katılım
30 Nsn 2011
Mesajlar
12,995
Beğeniler
505
Yaş
33
Şehir
Istanbul, Turkey
#1




Çok lezzetli bir başlangıç, Asma Yaprağında Pastırma...

Malzemeler:

1 adet orta boy domates

1 adet çarliston biber

1 adet limon

100 gr. Pastırma

1 tutam maydanoz

Zeytinyağı

Çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı:

Domatesimizi ve çarliston biberimizi doğruyoruz. Limonumuzun kabuklarını ayırarak içini ince ince dilimler şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeye zeytinyağı ve çekilmiş karabiber ekleyerek iyice harmanlıyoruz. 1 kasenin içerisine asma yapraklarımızı kaseyi kaplayacak şekilde dözşüyoruz. Malzememizi ortasına alarak asma yapraklarıyla kapatıyoruz. Asma yapraklarıyla sarmaladığımız yemeğimizi kaseden çıkartarak ızgarada pişirmeye alıyoruz. Her iki tarafınında iyice pişmesini sağlıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
 

patik

Özel Üye
Özel üye
Katılım
24 Arl 2009
Mesajlar
2,868
Beğeniler
402
Şehir
Kayseri
#2
İştah açıcı görünüyor ama pastırma yerine başka bir şey deneyeceğim galiba. Kayseriliyim ama pastırmanın kokusuna dahi tahammül edemiyorum artık. Geçen yıl önce geçirdiğim bir besin zehirlenmesinden dolayı.
 

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,733
Beğeniler
5,017
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#3
Al bendende o kadar patik pastırma dışında ne yapılabilir onu bulmak lazım ama bulamamkı simdi kırmızı et geldi aklıma onuda yemem:) ben en iyisi yine zeytinyagli yaprağımdan vazgeçmeyim. Pastırma sevenler için mutlaka güzeldir bana uymadı eline saglık Beren.
 
Top