Aşure Ayı Geldi Çattı!

Papatya

V.I.P
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,328
Beğeniler
6,845
Şehir
Seattle.
#1




Yılın aşure zamanı geldi bile! Hazırlıklar tamamsa bu sağlık dolu geleneksel tarifi mutlaka not alın. Hem yiyin, hem paylaşın!

Ne kadar bol malzemeliyse o kadar bereketli..

Malzemeler:

250 gram buğday

200 gram nohut

200 gram kuru fasulye

200 gram kuru Üzüm

100 gram kuru İncir

100 gram kuru Kayısı

100 gram fıstık

3 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tarçın

15 – 20 su bardağı su

Üzerine Zevkinize Göre;

Kuş üzümü

Çekilmiş ceviz içi

Üzüm

Ceviz

Badem

Tarçın

Tane nar

Hazırlanışı:

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar kaynatın ( içine 2 tarçın çubuğu atarsanız kokusu mükemmel oluyor).

Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Koyulaşmaya başlayana kadar iyice kaynatın.

Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, ince kıyılmış kuru kayısıyı ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın.

Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Kıvamını koyu tutmak isterseniz bir çay kaşığını ucuyla aldığınız çok az buğday nişastasını 2 yemek kaşığı gül suyunda eriterek aşureye ekleyin 1 – 2 dakika daha kaynatın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.


 
Top Bottom