1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Aşure Tarifi, Aşure Nasıl Yapılır? En Güzel Aşure Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 1 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.924 ÇTL

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    [​IMG]

    Aşure Yapmak için Malzemeler
    Aşureye Hangi Malzemeler Koyulur

    Aşure Malzemeleri Nelerdir

    250 gr aşurelik buğday
    125 gr nohut
    125 gr kuru fasulye
    100 gr kuru beyaz üzüm
    100 gr kuru kayısı
    1 orta boy portakalın kabuğu + suyu
    750 gr toz şeker
    4 litre su


    [​IMG]

    Süslemek için

    Antep fıstığı, fındık, fıstık kullanabilirsiniz.
    Arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.


    Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı

    Buğday, fasulye, nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir düdüklü tencereye alın.
    Beyaz üzüm ve doğradığınız kayısıyı suya koyun en az 30 dakika bekletin. Aşureye ilave etmeden suyunu süzün.
    Buğdayın ıslama suyunu süzün, düdüklüye alıp 2 litre su ekleyin ve kaynatın. Düdük öttükten sonra 25 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte büyük bir tencereye alın.
    Tencerenin altını ocağınızın orta boy gözünde ve en kısıkta açın, ağır ağır pişmeye devam etsin.
    Fasulyenin ıslama suyunu süzün, düdüklüye alın ve 1 litre su ekleyip kaynatın, düdük öttükten sonra 15 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte buğdayın olduğu tencereye alın.
    Nohudun da ıslama suyunu süzün, düdüklüye alın 1 litre su ve ekleyip kaynatın, düdük öttükten sonra 15 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte buğdayın olduğu tencereye alın.
    Portakalı soyun, suyunu sıkın. Doğradığınız portakal kabuklarını düdüklüde 10 dakika haşlayıp süzün.
    Portakal suyu ve suyunu süzdüğünüz portakal kabukları, kayısı ve üzümle birlikte aşure tenceresine ilave edin.
    15 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
    Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca 750 gr toz şekeri ilave edin. Şeker eriyip aşure kaynayıncaya ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
    Üzeri hafifçe kabuk bağladığında çam fıstığı, kuş üzümü, ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. (Resimler ve tarif alıntıdır.)


     
    katip bunu beğendi.
  2. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.760
    Beğenileri:
    2.391
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    82 ÇTL
    Olsada yesek :) . Vitamin küpü
     
    Papatya bunu beğendi.
  3. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.924 ÇTL
    Bencede, şeker içermesi dışında oldukça vitaminli. :) Yani şekeri saymazsak. :D
     
    katip bunu beğendi.
  4. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.760
    Beğenileri:
    2.391
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    82 ÇTL
    Şeker bana faydalı merak etme sen ;)
     
  5. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.786
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    388 ÇTL
    Çok hoş görünüyor
     

Sayfayı Paylaş