1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 3 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni

    Lokal, gazino ya da büyük salonlarda yapılan 50 veya 100 kişilik büyük ziyafetlerde kullanılan masalardır.
    Büyük davetlerde salonların durumuna göre; Düz, T biçimi, Atnalı şeklinde olmak üzere üç ayrı şekilde sofra hazırlanır.
    Bunlardan düz sofra özellikle yüz veya daha fazla kişilik davetler için, masanın gereğinden fazla uzaması oranında salonların da büyük olanlarının seçilmesine yol açar. Özellikle elverişli olmayan salonlarda bu uzun masalar hiç pratik olmaz, bu uzun masalarda Fransız yöntemi oturuş kuralları uygulanır.
    T veya Atnalı şeklinde sofralardan, daha toplu bir halde olması bakımından atnalı şeklinde olanlar yeğ tutulur. Buradaki şeref yerleri karşılıklı olarak, sofranın tam ortasındadır. Ancak kuverleri, önce karşılıklı olarak sofranın baş taraflarına koymalı tâ ki buralar doldurulduktan sonra kuyrukların iç taraflarını bırakarak dış kısımlarına servis koyarak sofra hazırlanabilsin.
     

Sayfayı Paylaş