1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Avgolemono Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Tuba tarafından 19 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. Tuba

    Tuba Özel üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    2.587
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    2.230
    Meslek:
    okullu
    Yer:
    kumdan kaleler
    Banka:
    61 ÇTL
    1 adet limon kabuğu rendesi
    1 buçuk adet limonun suyu
    2 çay bardağı pirinç
    5 su bardağı su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    3 adet yumurta
    Karabiber, tuz


    Hazırlanışı
    Tereyağı ve unu birlikte kavurun. Suyu sıcak olarak un ve yağa karıştırarak ekleyin ve kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir yerde iyice çırpın, sıcak çorbadan azar azar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave edin, baharatlarını koyun. Limon rendesi ile servis yapın. Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş